Hitte? 5 manieren om verkoeling te zoeken!

Een goede garage
Zo herken je een goede garage!
20 augustus 2019
Opvallende auto's
De 7 meest opvallende auto’s voor je op rij
17 september 2019
Laat alles zien

Hitte? 5 manieren om verkoeling te zoeken!

Verkoeling zoeken

Zoek de verkoeling

Blazende radiatoren, waterplasjes onder de auto, bloedhete motorkap. Eind juli werd het dit jaar voor het eerst veertig graden in Nederland! Hoe houd je tijdens zulke extreme hitte het hoofd en je auto koel? Warmere temperaturen komen steeds vaker voor in ons land en daarom is het tijd om je erop voor te bereiden. Verkoeling zoeken doe je zo!

Laat de zon niet binnen

Als je zonneschermen hebt, laat ze dan tijdens de warmste uren van de dag naar beneden met de ramen dicht. Datzelfde geldt ook voor je auto! Leg een zonnedeken op de voorruit. Een parkeerplaats in de schaduw is op een zomerdag helaas weinig te vinden. Het helpt al enorm als je in ieder geval de ramen uit de zon weet te houden.

Ga in de zomerstand

Onbewust ben je de hele dag druk bezig met van alles en nog wat. Juist tijdens perioden van extreme hitte is het goed om te kijken naar welke dingen je beter even kan uitstellen totdat het weer wat koeler wordt. Dat werkt ook zo met je auto. Als het buiten tropisch is, dan is het handig rustig gas te geven en niet te wild te remmen. Kijk het niveau van de koelvloeistof ook even na en vul bij waar nodig. Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Neem dan ook een fles koelvloeistof en motorolie mee.

Drink!

Het klinkt zo logisch maar naarmate je werkdag steeds drukker wordt en je door al die collega’s nooit met rust wordt gelaten, vergeet je om voldoende te drinken. Neem een fles bevroren water mee in de auto zodat je ook je eigen koelvloeistof op peil hebt. Je weet nooit of je pech krijgt met je auto of dat je in die monsterfile belandt die op de radio is. Als je veel zweet moet dat vocht natuurlijk weer aangevuld worden.

Laat die zware apparaten uit

Laat die stapel gekreukelde overhemden even liggen en stel het draaien van een wasje even uit. Als je echte verkoeling zoekt, zorg je ervoor dat de warmte ook niet in je huis kan ontstaan. Een wasmachine, tosti-ijzer, oven of een fornuis stralen erg veel warmte uit. Zeker als je een wasmachine niet in een apart washok hebt staan, maar in bijvoorbeeld de badkamer.

Airconditioning

Dacht je dat we hem zouden vergeten? Zeker niet. Een airco in de auto kan een echte lifesaver zijn. Met het rijden in de auto met de airco aan, wordt het direct al een stuk aangenamer. Maar maak er wel slim gebruik van! Je wilt niet met een hoge stroomrekening of een fiks brandstofverbruik opgescheept zitten natuurlijk. Het handigste is om eerst de warme lucht uit je huis of auto te laten stromen, voordat je de airco aandoet. Zo hoeft hij minder hard te werken. Omdat een airco de luchtvochtigheid naar beneden brengt kan het ook in andere seizoenen worden gebruikt tegen bijvoorbeeld condens of een muffe lucht in de auto. Verkoeling zoeken in een auto zonder airco? Leg een natte washand op de ventilatieroosters en rijdt met de ramen open!

Twijfel je of je auto hitteproof is? Breng hem gerust bij ons langs zodat wij hem even kunnen nakijken. Zo heb je niet alleen nu een zorgeloze zomer, maar ook voor de jaren die nog komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *