Airco vullen

Op temperatuur de zomer in!

Steeds meer auto’s beschikken over een airco. Nieuwe auto’s hebben dit eigenlijk standaard al ingebouwd en de tijd van warme auto’s en raampjes helemaal open is dan ook wel voorbij. In de zomer kan vooral de temperatuur in een auto enorm oplopen, waardoor het geen prettig vooruitzicht is wanneer u ergens heen moet en de temperatuur buiten richting hitte golf gaat. Vooral voor mensen die flinke afstanden moeten rijden voor werk of met de auto op vakantie willen is de airco een uitvinding!

Afspraak maken

Airco vullen; niet vergeten!

Wanneer u langere tijd in een te warme auto zit gaat u hier ongemakken aan ondervinden. Uw eigen lichaamstemperatuur stijgt, uw concentratievermogen wordt minder, u gaat zweten en u kan zelfs sneller geïrriteerd raken. Allemaal zaken die u af kunnen leiden van het gene waar u juist niet van afgeleid moet worden: autorijden. Het is dan ook van belang, als uw auto een airco heeft, u deze op tijd laat bijvullen!

Sta er even bij stil

Om gebruik te maken van de airco mogelijkheden is het van belang dat u de airco regelmatig na laat kijken. Wist u bijvoorbeeld dat uw airco gemiddeld 10% per jaar van het koelmiddel in uw auto verbruikt? Dit klinkt niet veel maar het is wel heel belangrijk om dit op pijl te houden. Volgens de nieuwe regels die binnen Europa zijn opgesteld mag u zelf de airco niet meer vullen. Het is dus van belang dat u dit op tijd laat doen bij uw garage.

Check check dubbel check!

Naast dat het verplicht is om uw airco te laten vullen bij een garage heeft het ook zo zijn voordelen. Zo ziet u niet hoe bijvoorbeeld de leidingen van de airco eraan toe zijn, of er schimmels zitten in de leidingen en of er misschien ergens een scheurtje in één van de leidingen zit. Door uw airco systeem regelmatig te laten controleren en vullen weet u zeker dat alles in perfecte staat is!

Plan uw afspraak

Wilt u ook graag uw auto zomer klaar hebben? Wilt u uw airco vullen en meteen even laten nakijken? Garage Waldorp biedt deze mogelijkheid. U kunt nu een afspraak inplannen en wij helpen u graag met de juiste temperatuur op weg!