All season long!

Banden uitlijnen
Binnen de lijntjes blijven met uitlijnen
19 januari 2019
banden met ms
Heeft jouw band MS en waarom betekent dit helemaal niets?
16 maart 2019
Laat alles zien

All season long!

All season long

Hoe lang duurt het voor banden slijten?

Meestal duurt het zo ongeveer zes maanden voordat een band zo dusdanig versleten is dat je deze moet vervangen. Dit maakt het begin van de winter en de lente dus perfecte tijdstippen voor het verwisselen van autobanden. Een alternatief voor zowel winter- als zomerbanden zijn de vier-seizoensbanden. Dit is een combinatie van beide soorten banden en kunnen koudere en warmere wegen doorstaan. Deze gaan echter niet langer mee dan winter- of zomerbanden. Wel kun je het zelfde merk blijven houden als degene die je hebt je bevalt. Het kan namelijk voorkomen dat je een ander merk winterbanden prefereert dan zomerbanden. En wat is eigenlijk de beste keuze wanneer het tijd is om de banden te verwisselen? Doe je dit zelf of laat je het doen? Hieronder staat waarom je dit het beste kunt laten doen. Ook wordt er beschreven wat een aantal andere voordelen van all season banden zijn.

Andere voordelen van all season banden

Naast het bestand zijn tegen winterse en zomerse temperaturen hebben vier-seizoensbanden ook ’s zomers meer grip op de weg. Dit komt omdat deze banden gemaakt zijn van een rubbermix. Deze mix bestaat uit zowel het rubber dat gebruikt wordt voor winterbanden als het rubber voor zomerbanden. Wanneer je in de winter met zomerbanden rijdt, is het verstandig deze naar all season banden te laten verwisselen. Deze hebben namelijk ook meer grip op de weg in de winter. Zomerbanden zijn niet voor niets gemaakt voor warm en droog weer in plaats van koud en nat weer. Bovendien is het het beste om jouw autobanden te laten verwisselen. Hier zijn verschillende redenen voor.

Je autobanden laten verwisselen?

Waarom zou je je autobanden zelf verwisselen als je dit ook kan laten doen bij de garage? Als eerste is dit veel gemakkelijker. En bovendien weet je dat de banden correct verwisseld worden, omdat het door professionals gedaan wordt. Het enige dat jij hoeft te doen is jouw voorkeur aangeven voor een bepaald type en merk autobanden.

Je banden laten verwisselen? Neem contact op!

Wil jij je zomerbanden laten verwisselen voor winterbanden? Of heb je juist interesse in de all season banden? En woon je toevallig in Den Haag? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Garage Waldorp. Dit kun je doen door op het kopje ‘maak een afspraak’ te klikken. Bovendien kun je het telefoonnummer rechts bovenaan de webpagina bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *