Auto leasen of kopen? Dit is het verschil!

Welke auto-onderdelen
Welke auto-onderdelen zijn het belangrijkst?
30 maart 2020
items in de auto
Tijd voor een ritje? Neem deze items in de auto mee!
30 april 2020
Laat alles zien

Auto leasen of kopen? Dit is het verschil!

Auto leasen of kopen

Wat is beter

Autoliefhebbers, maar ook mensen met gevoel voor smaak willen natuurlijk het liefst een mooie auto rijden. Waar het voor de één vooral een manier is om van A naar B te komen, zo maakt de ander er een waar kunstwerk van met dikke spoilers, elke dag poetsen etc. Als je dan toch een mooie auto wil rijden, waarom dan niet leasen? Echter heeft dat zo z’n voor-en nadelen. Dit is het verschil tussen een auto leasen of kopen!

Helemaal van jou

Het grootste voordeel van als je een auto koopt is dat de auto helemaal van jou is. Je kunt echt zeggen dat je iets bezit. Ook al heb je voor de aanschaf een bepaald bedrag geleend, de auto staat niet op naam van een bedrijf zoals bij leasen. Het verzekeren doe je zelf, voor het onderhoud ben je zelf (financieel) verantwoordelijk en ook de belastingen betaal je zelf. Daar tegenover staat dus dat je iets van waarde rijdt en nergens aan vast zit.

Je hoeveelheid kilometers

Bij een leasecontract spreek je met de leasemaatschappij af hoeveel kilometers je per jaar mag rijden. Ideaal als je de auto alleen gebruikt om naar je werk te gaan, maar niet zo handig als je de auto ook nog privé wil gebruiken. Leasemaatschappijen beperken het aantal kilometers om zo ervoor te zorgen dat de auto minder hard slijt. Daardoor zijn er minder onderhoudskosten. Als je een auto koopt maakt het niet uit hoeveel je rijdt of waar je heen gaat. Je hebt de vrijheid dus jij bepaalt.

Verzekeringen

Het klinkt geweldig dat je verzekeringen al in het maandbedrag zitten dat je per maand voor de auto betaalt. Zoals automerken altijd zo mooi vertellen in hun reclames: ‘je hoeft alleen nog te tanken’. Feit blijft dat zij de premie betalen, zij de polishouder zijn en dat je dus als bestuurder geen schadevrije jaren opbouwt. Je liep namelijk geen enkel risico en dus weten verzekeraars je rijstijl en claimgedrag niet. Sommige verzekeraars gaan iets coulanter hiermee om en vragen je om een verklaring van de leasemaatschappij. Maar eerlijk is eerlijk, je wil toch gewoon direct kunnen aantonen dat je een keurige chauffeur bent?

Het einde van je leasecontract

Aan het einde van je leasecontract kom je erachter dat je de auto feitelijk al meer dan terugbetaald hebt. De leasemaatschappij neemt de auto in en verkoopt hem weer door. Zo maken ze natuurlijk een mooie winst. Kopen is dus veel voordeliger. Want als je de auto later weer verkoopt, steek je die opbrengst meteen in je zak zodat je een kleine buffer hebt voor je volgende auto. Dus, een auto leasen of kopen? Wij denken dat je antwoord al weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *