Autobanden

Autobanden specialist

Bij de autobanden specialist Garage Waldorp bent u aan het juiste adres voor een set nieuwe banden, de reparatie en vervanging van een lekke band of het wisselen van uw winter- of zomerbanden. Met veel vakkennis en professionele monteurs, zijn wij u graag van dienst in onze werkplaats.

Zomer en winterwissel

Om in de winter, wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt, volledige grip op het wegdek te blijven behouden, is het verstandig om vanaf die temperatuur met winterbanden te gaan rijden. Deze banden blijven ook in de winter zacht genoeg om het contact met het wegdek optimaal te houden en hebben een ander profiel voor betere grip. In de zomer slijten deze winterbanden wel heel snel, dus op tijd wisselen is essentieel.

Uitlijnen

Als u uw banden in topconditie wilt houden en veilig de weg op wilt gaan, is het belangrijk dat uw wielen goed zijn uitgelijnd. Bij slijtage of door een aanrijding, kan er soms een afwijking in een van de wielen ontstaan, waardoor uw wagen niet meer lekker recht op de weg blijft rijden. Vaak lijkt het stuur dan naar een kant te trekken. Uitlijnen is dan de juiste oplossing en wij kunnen u hierbij natuurlijk van dienst zijn.

Balanceren

Tijdens het balanceren worden de band en de velg in balans gebracht. Dit wordt gemeten door middel van een speciaal apparaat. Wanneer deze niet volledig in balans zijn, merkt u dit wanneer de auto hogere snelheden maakt en het stuur begint te trillen. Door middel van kleine loodjes in de velg, wordt het gewicht van de band en de velg optimaal in balans gebracht en rijdt uw auto weer kaarsrecht de weg op.

Merkbanden en budgetbanden

Het grootste verschil tussen echte merkbanden van een A klasse en budgetbanden is, naast het grote prijsverschil, vaak te zoeken in de performance. Bijvoorbeeld in een betere wegligging, dus een zuiniger brandstofverbruik. Als u hier het geld voor heeft, zeker een aanrader. Mocht u toch iets krapper bij kas zitten, dan bieden wij u ook een prima reeks budgetbanden.