4 seizoensbanden

4 seizoensbanden

Rijcomfort en veiligheid op de baan zijn twee van de belangrijkste factoren bij het onderhouden van een wagen. Als het gaat om banden dan kan er een onderscheid gemaakt worden tussen winter- en zomerbanden, maar daar blijft het niet bij. Garage Waldorp heeft eveneens de mogelijkheid op 4-seizoensbanden en dat biedt enkele interessante voordelen. Maar wat zijn 4-seizoensbanden precies en hoe kan je ze onderscheiden van gewone banden? Vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

Wat zijn 4-seizoensbanden?ALL Season Tires

4-seizoensbanden, ook wel All-season banden genaamd, zijn een combinatie tussen winterbanden en zomerbanden. Zowel de eigenschappen van de koude-, ijs- en regenbestendige winterband als die van de druk- en warmtebestendige zomerband komen terug in dit type band en dat maakt hem juist zo interessant.

Het weer in Nederland is uitermate wisselvallig en juist daarom is een 4-seizoensband handig. Zo kan je het hele jaar door met dezelfde banden rijden en hoef je ze niet om da haverklap te vervangen!

Het profiel van een 4-seizoensband

Ook het profiel van een dergelijke band is een mix tussen beide soorten. Dit zorgt immers voor de flexibiliteit van de band en de voordelen die het biedt in zowel winter als zomer. Het profiel van een 4-seizoensband bevat zowel de rechte inkepingen van de zomerband als de schuine, slip-bestendige inkepingen die zo typerend zijn voor een winterband.

Het materiaal van een 4-seizoensband

Natuurlijk is ook het gebruikte materiaal voor een dergelijke band een combinatie van beide soorten. Voor winterbanden en zomerbanden wordt immers een ander soort rubber gebruikt. Winterbanden blijven altijd zacht bij lage temperaturen en een zomerband is bij hogere temperaturen dan weer harder, zodat de grip op de weg optimaal blijft. De 4-seizoensband bevat beide soorten rubber waardoor die dus in alle tijden van het jaar gebruikt kan worden!

De 4-seizoensbanden van Garage Waldorp kunnen het hele jaar door gebruikt worden zonder dat ze verwisseld hoeven te worden. Hierdoor bespaar je niet enkel geld maar ook heel wat tijd en energie. En dat draagt natuurlijk bij aan het comfort dat je ervaart op de weg en het gemak bij onderhoud van je wagen!

De voordelen van 4-seizoensbanden

Een laatste overzicht van de voordelen die een dergelijke band biedt:

  • Je hoeft de banden nooit te verwisselen
  • Je moet geen extra bandenset kopen
  • Een 4-seizoensband is geschikter voor gebruik in de winter dan een zomerband en omgekeerd

De M+S codering van de 4-seizoensband

Een all-season band bevat vaak een M+S codering. Dit staat voor modder en sneeuw en geeft informatie over de bestendigheid tegen winterse weersomstandigheden. Enkel als de band dit teken heeft (en vaak ook het symbool van een sneeuwvlokje) voldoet hij aan de minimaal vereiste kwaliteiten om te gebruiken in de sneeuw. Garage Waldorp levert zowel kwaliteit, goede service en garantie bij verkoop en onderhoud van 4-seizoensbanden!