Winterbanden

Winterbanden

Winterbanden zijn zeer belangrijk tijdens de gladste, koudste en natste maanden van het jaar: uw wagen heeft immers enkel contact met de weg via de banden, dus het is essentieel dat deze van goede kwaliteit zijn en extra veiligheid bieden. De banden verzekeren die veiligheid dankzij de mogelijkheid om water af te voeren en extra grip op het wegdek te verzekeren. Het volgende overzicht geeft een goed beeld van de voordelen van deze banden, en waarom u ze best laat plaatsen.

Meer gripzomer band

Vanaf 7° Celsius en minder geven dergelijke banden meer grip dan gewone zomerbanden. Dit is niet enkel het geval op sneeuw, maar ook op bijvoorbeeld een natte ondergrond – wat in Nederland natuurlijk vaak voorkomt. Dankzij een test kan nagegaan worden welke banden het best bij uw wagen passen zodat u tijdens de winter zeker bent van optimale veiligheid en grip of het wegdek!

Een kortere remweg

Het rubber dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van de banden verschilt van dat van gewone zomerbanden. Daarna hebben dergelijke banden een totaal andere structuur met extra lamellen, waardoor de grip op het wegdek beter is. Op een droog wegdek is de remweg ongeveer 12 meter, en op een nat 15 meter. Hoewel het aanpassen van de rijstijl zelfs mét deze banden heel belangrijk is, geven ze toch een veel kortere remweg dan gewone banden. Veiligheid eerst!

Wanneer laat u ze het best plaatsen?

De banden zijn een echte must als u bijvoorbeeld de auto vaak in de winter gebruikt of op wintersport vertrekt. Dankzij een zachtere rubbersamenstelling bieden ze immers meer grip, en daarnaast zorgen ze voor betere prestaties in de winter. In veel Europese landen zijn dergelijke banden overigens verplicht tijdens de wintermaanden of bij vergelijkbare omstandigheden. Een reden te meer om de banden op uw wagen te plaatsen!