Zomerbanden

Zomerbanden

Regel uw zomerbanden op tijd

Goede zomerbanden zijn belangrijk voor uw veiligheid. Zodra de temperatuur vanaf ongeveer maart/april weer gaat oplopen, is het tijd voor het verwisselen van uw autobanden.

Zomerbanden van goede kwaliteit verhogen uw veiligheidwinter banden

Zodra het buiten warmer wordt dan zo’n 7°C, is het tijd voor andere banden. Uiteraard bent u in de winter beter af met winterbanden, maar als het voorjaar begint, kunt u het best zo snel mogelijk naar de garage om de banden te laten verwisselen. U zult daarna merken dat u weer een kortere remweg hebt en daardoor is de kans op een ongeluk automatisch vele malen kleiner. Daarnaast heeft u, wanneer u de banden heeft verwisseld een betere wegligging en daardoor een goede grip op de weg. U kunt met deze banden prima rijden tijdens alle weersomstandigheden. Ook hevige regenval is geen enkel probleem.

Garage Waldorp voor een perfecte bandenwissel

Wij helpen u graag met het verwisselen van uw banden. Uiteraard kunt u het zelf doen, maar wanneer u de werkzaamheden laat uitvoeren door onze professionele en ervaren monteurs, bent u verzekerd van veiligheid, precisie en kwaliteit. U kunt een afspraak maken wanneer u wilt en wij helpen u graag.

Waarom is een bandenwissel noodzakelijk

Misschien denkt u : ik kan toch best het hele jaar door met dezelfde banden blijven rijden. Toch zijn er verschillende redenen waarom het aan te raden is twee keer per jaar uw banden te verwisselen. Banden die zijn gemaakt voor de zomer zijn niet te vergelijken met winterbanden en passen veel beter bij het zomerklimaat. Winterbanden passen niet bij zomerse omstandigheden. Banden voor de zomer zijn gemaakt van een speciaal rubbermengsel en in combinatie met het goede profiel zorgt dit ervoor dat de banden ook bij zeer hoge temperaturen vormvast blijven. Daarnaast slijten deze banden minder snel en dat levert u meer rijcomfort op.