Heeft jouw band MS en waarom betekent dit helemaal niets?

All season long
All season long!
16 februari 2019
goede service
Goede service? Dit in ieder geval niet!
16 april 2019
Laat alles zien

Heeft jouw band MS en waarom betekent dit helemaal niets?

banden met ms

Waarom MS op een autoband écht niets voor je doet

De Nederlandse automobilist besteedt steeds meer aandacht aan de aankoop van nieuwe banden voor de auto. Maar dat klinkt veel makkelijker dan het is. Er zijn tientallen merken met allemaal verschillende banden die lang niet allemaal even goed presteren. En dan zijn er ook nog eens uiteenlopende symbolen op de banden die iets zeggen over de eigenschappen.

Het M+S-symbool op de autoband zegt echter hélemaal niets over de eigenschappen van de band. Sterker nog, het is een tekentje dat elke bandenproducent op elke band kan zetten. Hoe zit dit nou precies?

Wat betekent MS op een autoband?

MS op een autoband staat voor ‘modder en sneeuw’ en hierdoor nemen veel mensen aan dat het een vierseizoenenband is. Dat is helaas niet waar. Het MS-teken op de autobanden is niet beschermd. Het zegt letterlijk niets over de prestaties van de band zelf. Dit is goed te zien aan het feit dat MS op winterbanden, zomerbanden en vierseizoenenbanden kan staan.

Heeft jouw band MS, dan zegt dit niets over de eigenschappen, prestaties of weersomstandigheden waarin je met de banden kunt rijden.

Waar kun je wel op letten bij het zoeken naar autobanden?

Het MS-symbool op de band zegt dus niets over de banden zelf. Het bandenlabel zegt daarentegen álles over de prestaties van de band die je op het oog hebt. Op het bandenlabel staat standaard de rolweerstand (ofwel brandstofverbruik), het geluidsemissieniveau en de prestaties op nat wegdek. Hierbij is A de beste score en hoe meer plusjes er achter de A staan, hoe beter de band presteert op dit gebied.

Het is van belang dat de banden de juiste bandenspanning hebben – dat is de situatie waarin de prestaties het dichtst bij de prestaties op het bandenlabel komen. Uiteraard nemen de prestaties van de banden af wanneer de band slijt en dat is de reden waarom je niet met zomerbanden in de winter rijdt – en niet met winterbanden in de zomer.

Doorgaans worden de prestaties van de banden afgezet tegen de prijs. Concreet betekent dit dat mensen die minder rijden en geen hoge eisen stellen aan de prestaties op de weg goedkopere banden kunnen kiezen dan de mensen die hoge eisen stellen en vaak achter het stuur zitten.

Hulp bij het vinden van de juiste banden

Ben je op zoek naar MS-banden die goede prestaties leveren of heb je speciale wensen, zoals een band die zo min mogelijk geluid maakt omdat je gek wordt van geluid in de auto? Neem dan eens contact op met de bandenspecialisten die precies weten welke band bij welke auto en bestuurder past. Met garantie en aantrekkelijke tarieven uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *