Bandenspecialist

Garage Waldorp – Bandenspecialist

Banden, de basis van elke wagen

Het spreekt voor zich dat de banden van een wagen één van de belangrijkste factoren zijn. Zonder goede banden wordt rijden niet enkel onveilig, maar ook gewoon minder aangenaam en zelfs duurder. Garage Waldorp maakt echter korte metten met alle bandenproblemen bij uw wagen, zodat u zonder zorgen en veilig en wel de baan op kunt!

Het onderhouden en voeden van de banden

Uw autobanden verzorgen betekent verschillende dingen. Ten eerste is het nodig om uitdroging te voorkomen, alsook UV-straling, vervuiling en voortijdige slijtage. Van zodra u een nieuwe auto koopt of nieuwe banden aanschaft is het belangrijk deze zo goed mogelijk te onderhouden om problemen op lange termijn te vermijden.

Slecht onderhouden banden vertonen vaak kleine barstjes in het rubber, en krijgen vaak een matte, roestige kleur. Dit veroorzaakt dan weer voortijdige slijtage, die eigenlijk voorkomen had kunnen worden. De behandeling van banden hiertegen omvat het gebruik van een professionele bandenspray, die de banden hun glans teruggeven en bescherming biedt tegen de zon. Professionele hulp is in dit geval van groot belang.

Slijtage van de banden en eventuele vervangingBandenspecialist

Elke band lijdt hoe dan ook na verloop van tijd aan slijtagesymptomen. De snelheid waarmee deze symptomen optreden hangt af van hoeveel kilometers u rijdt. Een slijtend profiel werkt een verminderde wegcontrole en grip in de hand, wat natuurlijk gevaar met zich meebrengt, zeker bij slechte weersomstandigheden.

De banden regelmatig laten controleren op slijtage is dus de beste manier om dit te voorkomen. Doorgaans dienen banden een profieldiepte te hebben van 1,6 mm. Is dit dieper, dan is ene vervanging aangeraden. Vanaf dat moment zal de auto zelfs niet meer goedgekeurd worden door het APK.

Vanaf 2 mm diepte is de band eigenlijk al een volledige vervanging toe, en over het algemeen is dit na zo’n 6 jaar. Garage Waldorp meet eerst de diepte van uw banden, waarna bepaald wordt of een vervanging nodig is. Op die manier bent u er altijd zeker van dat u niet enkel veilig, maar ook wettelijk verantwoord de baan op kunt.

De bandenspanning controleren

Tenslotte hebben banden ook een zekere spanning, en die moet ook regelmatig gecontroleerd worden. Als de band te zacht is kan dit immers een klapband veroorzaken. Dit zelf inschatten is echter heel moeilijk, en bijstand van een banden specialist is dan ook aangeraden!

De bandenspanning wordt altijd gemeten als de banden koud zijn. Garage Waldorp kan als specialist perfect bepalen of de bandenspanning goed is of aangepast moet worden. Ook dit zorgt er uiteindelijk voor dat u veiliger en comfortabeler de weg op kunt. Een professionele hand is onmisbaar als het gaat om delicate zaken waar de veiligheid en het rijcomfort van afhangen – en Garage Waldorp is dan ook dé banden specialist om beroep op te doen!