Binnen de lijntjes blijven met uitlijnen

Wanneer wisselen naar winterbanden?
Wanneer wisselen naar winterbanden?
16 december 2018
All season long
All season long!
16 februari 2019
Laat alles zien

Binnen de lijntjes blijven met uitlijnen

Banden uitlijnen

Wat is het uitlijnen van een auto

Het uitlijnen van een auto is om precies de zijn meer een proces waarbij de wielen worden uitgelijnd. Dus niet de gehele auto. Tijdens dit proces worden afwijkingen in de wielstanden gecorrigeerd. Deze afwijkingen ontstaan door meerdere handelingen. Vaak is het zo dat een auto hiervoor tegen een stoeprand is aangereden. Het kan ook zijn dat dat de wielen uitgelijnd moeten worden, omdat de auto door een gat in de weg is gereden. Maar waarom moet dit eigenlijk gebeuren? En wanneer is dit noodzakelijk? En wat moet je eigenlijk doen wanneer jouw auto hier aan toe is? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Waarom moeten auto’s uitgelijnd worden?

De wielstanden van een auto moeten om een aantal redenen worden gecorrigeerd. Wanneer dit niet gebeurt kan de koersstabiliteit van een auto namelijk achteruit gaan. De auto kan dan bijvoorbeeld naar één kant gaan trekken. Daarnaast kan deze ook te licht of te zwaar naar één kant gaan sturen. Bovendien kan dit fenomeen ertoe leiden dat de auto niet meer koersvast is. Deze krijgt dan een pendelkoers, wat betekent dat hij gaat zigzaggen. Dit is zeer gevaarlijk voor zowel de bestuurder als zijn of haar medeweggebruikers. Daarom is het zeer verstandig je auto te laten uitlijnen wanneer je merkt dat de wielstand niet klopt.

Wanneer moeten auto’s uitgelijnd worden?

Zoals hierboven al gezegd is, moet een auto uitgelijnd worden wanneer de wielstand niet correct is. Het is verstandig in dit geval zo min mogelijk de weg op te gaan in verband met de veiligheid. Het is echter ook een goed idee om dit ook om de zoveel tijd te laten controleren. Het meest geschikte moment is in dit geval wanneer de auto een grote beurt krijgt. Als de wielstand dan niet correct blijkt te zijn, kan deze meteen gecorrigeerd worden.

Je auto laten uitlijnen? Neem contact op!

Is jouw auto er aan toe om uitgelijnd te worden? Laat deze dan professioneel door ons uitlijnen en neem contact op met Garage Waldorp. Dit kun je doen door op het kopje ‘maak een afspraak’ te klikken. Bovendien kun je het telefoonnummer rechts bovenaan de webpagina bellen. Ook bieden wij andere dienste aan, zoals het verwisselen van banden. Wij kunnen kwaliteit en goede service garanderen. Ook kunnen wij je van dienst zijn zonder dat hier een afspraak voor is gemaakt. Zo kan jij weer veilig de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *