Checklist om je auto zomerklaar te maken

De perfecte auto. Waar voldoet ie aan?
16 juni 2019
Deze 5 dingen moet je vragen bij de garage
16 juli 2019
Laat alles zien

Checklist om je auto zomerklaar te maken

Auto zomerklaar?

De zomer is begonnen! En dus het moment om je auto zomerklaar te maken, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Zo kun je goed de weg op voor een dagje strand of misschien wel een autovakantie. Wat je wensen of plannen ook zijn voor deze zomer, wij hebben een checklist voor je samengesteld. Zo heb je snel je auto zomerklaar! Laat die warme zomerdagen maar komen.

Zomerbanden

Winterbanden, zomerbanden, met de zomer is het natuurlijk nodig om die zomerbanden te gebruiken! Deze banden hebben minder reliëf dan winterbanden. Een voordeel van zomerbanden is dat de remweg korter wordt. En dat is niet geheel onbelangrijk als je hard rijdt en moet afremmen… Zorg dat je de banden bijtijds verwisselt. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen bij Garage Waldorp. Zo kun je gelijk checken of de banden niet te veel slijtage hebben. Want dat zou gevaarlijk zijn! Voor zowel jezelf als andere weggebruikers. Door dit te laten checken bij een betrouwbare garage ben je zeker van goede zomerbanden.

Vloeistoffen in de auto

Met voldoende vloeistoffen maak je je auto zomerklaar! Wat je in ieder geval moet hebben, is voldoende koelvloeistof. Daarnaast is remvloeistof ook een goeie! En je heb in de zomer ook vaker last van beestje die tegen je raam aanvliegen of meer opstuivend zand door de warmte. Het is daarom goed om ook ruitenvloeistof voldoende aanwezig te hebben. Zo kun je in het geval van een geplette vlieg zorgen dat ie gelijk van je raam wordt gelapt.

Airco, check check!

Een auto zonder airconditioning… Die zie je bijna al niet meer. Waar je dan wel op moet letten om je auto zomerklaar te krijgen, is door voldoende airco bij te laten vullen in je auto. Sowieso verstandig om je airco even goed te laten testen of deze gewapend is tegen de warme en broeierige zomerdagen.

Bij Garage Waldorp ben je aan het juiste adres voor een check voor je auto. Ze kunnen, als dit nodig is, je airco bijvullen en een check doen of je auto helemaal zomerklaar is. Je kunt zelfs even langsrijden zonder afspraak en vaak kun je dan direct geholpen worden. Dat is het gemak en de service van Garage Waldorp! Je kunt zelfs even langs voor een gratis autocheck!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *