De 7 meest opvallende auto’s voor je op rij

Verkoeling zoeken
Hitte? 5 manieren om verkoeling te zoeken!
2 september 2019
autotemperatuur
De ideale autotemperatuur, zo regel je dat!
26 september 2019
Laat alles zien

De 7 meest opvallende auto’s voor je op rij

Opvallende auto's

Waar halen mensen die bijzondere bakken toch vandaan?

Iedereen die van auto’s houdt, droomt ervan een bijzondere auto te bezitten. En dan hoeft het helemaal geen duur, onbereikbaar exemplaar te zijn. Unieke auto’s zie je vooral in de zomer wanneer het weer gunstig is en het verkeer rustig. Je probeert met geknepen ogen te kijken naar het merk en type wat op de achterbak staat gegraveerd. Waar halen die mensen toch zulke opvallende auto’s vandaan?

Nissan Figaro

Je kan zeggen wat je wil, maar de Nissan Figaro is een unieke auto met een bijzondere geschiedenis. Als je naar het wagentje kijkt, denk je dat hij stamt uit de jaren zestig maar schijn bedriegt. Tijdens de Tokyo Motor Show van 1989 presenteerde Nissan de auto met de slogan Back to the Future. Het geinige autootje werd aan je verkocht als je een lot had gekocht in de loterij van Nissan. Nu kun je hem als je genoeg geld hebt gewoon kopen. Hij haalt net aan de 160 kilometer per uur en het stuur zit altijd aan de linkerkant. En wist je dat er maar 20.000 exemplaren ooit van gemaakt zijn?

Nissan Figaro

Fiat Spider

De iconische twee-zits sportwagen uit Italië kom je sporadisch nog tegen op de snelweg. Vaak in de leukste kleuren. Want zeg nou zelf, zo’n toffe auto ga je toch niet in een saaie grijze kleur rijden? De Italianen ontwierpen de Spider in 1966 en de auto is pas onlangs uit productie gehaald. Tegenwoordig ziet hij er nog sportiever en sexier uit dan ooit tevoren.

Fiat Spider

Cadillac Eldorado

Een Amerikaan in hart en nieren. En aan de pomp. Met zijn verbruik van maximaal 1 op 4 is het voertuig in Nederland vaak minder praktisch, dus vandaar dat je ze niet vaak ziet. Behalve op shows natuurlijk. Hoe gaaf is het om er dan op een mooie dag mee te gaan rijden? El Dorado is Spaans voor ‘De Gouden’ en deze opvallende auto’s waren in het Amerika van de jaren ’50 en ’60 een symbool van topluxe.

Cadillac Eldorado

Volkswagen Transporter

Symbool van de hippiecultuur uit de jaren ’60, sexual freedom en surfgitaren. Geen auto staat zo gelijk aan vrijheid als de Transporter. En niet alleen de eerste versie waar men tegenwoordig grof geld voor betaalt, ook de versies erna zijn regelmatig omgebouwd tot camper en versierd met de leukste kleuren. Als je het hebt over opvallende auto’s! Als je die auto ziet, wil jij ook niet ergens ver van huis een koffietentje beginnen?

Volkswagen Transporter

Ford Mustang

Dit paradepaardje van Ford staat gelijk oneindig plezier: een hele kudde PK’s onder je motorkap, een tanktop aan en een arm uit het raam, wat wil je nog meer? Natuurlijk verbruik je bij het brullend optrekken al meer dan wat een Toyota Aygo verbruikt per week, maar wat maakt dat uit. Een echte nekkendraaier waarbij men dat steigerende paardenlogo nog wel eens wil verwarren met een duurder Italiaans sportautomerk ook. Win win!

Ford Mustang

Lamborghini Brno

Eigenlijk valt deze auto niet eens zo enorm op. Hij scheurt vaak zo snel voorbij dat je hem niet eens gezien hebt! Mocht je toch het geluk hebben een geparkeerd exemplaar tegen te komen, dan zie je felle kleuren, een elegant uiterlijk en een strak design. Maar ook in Nederland rijdt men liever iets goedkopers, want elke trajectcontrole haalt de lol er toch wel af.

Lamborghini Brno

Chevrolet Corvette

Een brullende uitlaat, versleten stoelen van de vele celebrities en ruig sturen met handen en voeten. De Corvette van Chevrolet is er nu ook voor ons middenklassers. Al ruim 60 jaar produceert Chevrolet de ‘Chevy Corvette’ met zeker 8 generaties. Maar de sportauto zie je niet vaak in Nederland omdat niet voor niks zij beter bekend staat als The American Sportscar.

Chevrolet Corvette

Welke auto je ook koopt, breng hem voor onderhoud gerust even bij ons langs. Niet alleen wordt je bolide daar blij van, jij ook. En stiekem kan onze dag dan ook niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *