De airco aan met de winter? Doen!

Je auto winterproof maken doe je zo!
Je auto winterproof maken doe je zo!
15 november 2019
Op wintersport met de auto
Op wintersport met de auto? Neem deze 5 dingen mee!
31 december 2019
Laat alles zien

De airco aan met de winter? Doen!

Airco in de auto

De airco aan

Binnenkort valt de eerste natte sneeuw weer uit de wolken op het landschap. Is je auto al klaar voor de winter? Mooi! Maar er zijn veel dingen die je zelf ook kunt doen om het rijden in de winter zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Het klinkt misschien gek, maar doe de airco aan in de auto terwijl het buiten vriest. Wij leggen je uit waarom!

Geen beslagen ruiten

Je wilt toch graag je autoruiten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, toch? Juist, je wilt er doorheen kunnen kijken. Een airco haalt de condens uit je ruit. Wanneer het buiten weer koud is zie je vaak genoeg iemand met beslagen ruiten rijden. Hartstikke gevaarlijk en je kunt er bovendien een fikse bekeuring voor krijgen. Zonde natuurlijk. Veel mensen denken dat het helpt om de verwarming aan te zetten. Dat klopt, alleen is de auto als je hem net hebt gestart nog helemaal niet warm! Een airconditioning onttrekt vocht uit de auto omdat koude lucht nou eenmaal minder vochtig is dan warme lucht. De damp verdwijnt van je ruiten als sneeuw voor de zon. Richt je airco wel zoveel mogelijk op de ruiten door de roosters aan te zetten die onder je voorraam zitten. Dan krijg je het zelf niet zo koud.

Gezonde luchtcirculatie

Je hoeft de airco niet zo hoog te zetten als in de zomer, anders kun je net zo goed je jas aanhouden. Bovendien verbruikt de auto dan veel te veel brandstof. Weet wel dat de airconditioning zachtjes aanzetten zorgt voor een frisse luchtcirculatie in de auto zodat alle muffe luchtjes snel uit de auto worden gefilterd. De ruiten en het interieur blijven mooi schoon omdat het vuil uit de lucht blijft. Kleine tip, zet je airco ongeveer tien minuten voor aankomst uit zodat al het ontrokken vocht even kan uitdrogen. Zo voorkom je dat er schimmels en bacteriën in gaan zitten.

Goed voor de airco

Net als dat het niet goed is om zelf dagen op de bank te hangen, moet een airco ook regelmatig even bewegen. Zo blijft het systeem gezond en opgehoopt stof wordt er zo weer uitgeblazen. Natuurlijk kunnen wij ook even kijken of je airconditioning nog goed werkt. Niet alleen bij een zomercheck, maar ook bij een wintercheck moet de airco even nagekeken worden. Want een goede airco is zo precies afstelbaar dat het niet zorgt voor een extreem koude cockpit of juist geen effect heeft. Zien we je binnenkort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *