De airco checken, het is weer tijd!

auto goed verzorgen
Je auto goed verzorgen, zo doe je dat
13 juli 2020
Een roadtrip maken
Een roadtrip maken, dé ideale vakantie vol avontuur!
10 augustus 2020
Laat alles zien

De airco checken, het is weer tijd!

De airco checken

Voorbereid de weg op

Nederland tijdens de zomer, je weet eigenlijk nooit echt waar je aan toe bent. De ene keer is het bewolkt met een luttele achttien graden, de andere keer zweet je je shirt van je lijf. De vorige zomer liet zien dat temperaturen van wel veertig graden Celsius ook mogelijk zijn voor Nederland. Dat maakt je airco checken uiterst belangrijk!

Waarom ook alweer?

Een airco in de auto was vroeger een echte luxe. Vooral zakelijke stations hadden zo’n systeem en erg geavanceerd was het nou ook weer niet. Er zaten maar een paar standen op: erg koud, koud en nauwelijks voelbaar. Bovendien was rijden met een airco aan vroeger niet echt zuinig. Maar je genoot van het aangename klimaat in je auto. Iets dat anderen toen niet hadden.

Alerter

Tegenwoordig zit een airco zelfs in de meest Spartaanse auto’s zonder bijzondere opties. We zijn er enorm gewend aan geworden. We worden er tijdens het rijden veel alerter door terwijl buiten de mussen van het dak vallen. Ook als je ’s avonds laat terugrijdt naar huis helpt de airco mee aan je focus.

Alle seizoenen

Er wordt wel eens gedacht dat de airco iets is dat je alleen gebruikt bij warm weer. Maar ook in de winter helpt je airco om het klimaat in de cockpit stabiel te krijgen. Je beslagen ruiten weer helder krijgen is bijna onmogelijk zonder iets van climate control. De airco checken doe je dus niet alleen voor luxe, maar ook voor veiligheid.

Zinderende hitte en files

Eens per jaar is het handig om even langs de garage te rijden om een check-up voor je airco te laten uitvoeren. Gewoon, voor de zekerheid. Voor het vullen van je airco of het vervangen ervan, ben je bij een betrouwbare garage aan het juiste adres. Als je iets niet wil, is dat je airco uitvalt terwijl je bijvoorbeeld op Zwarte Zaterdag in een drie uur durende file stilstaat en het buiten veertig graden is. Daar kan je echt onwel van worden dus vooraf je airco checken is belangrijker dan je denkt!

Je gezondheid

In je auto hoopt zich flink wat stof en vuil op. Ook in je airco natuurlijk. Laat dat dus regelmatig even schoonmaken. Bovendien is een gunstige klimaatregeling waarbij er constant verse lucht wordt aangevoerd echt beter voor je gezondheid. Je hoeft dus niet altijd met stand koelkast te rijden, maar zet bij mild weer de airco gewoon lichtjes aan zodat je het fris in de cockpit blijft.

Maak bij ons vrijblijvend een afspraak om je airco te laten nakijken en je kan weer met een gerust gevoel op vakantie. Kom je binnenkort bij ons langs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *