De ideale autotemperatuur, zo regel je dat!

Opvallende auto's
De 7 meest opvallende auto’s voor je op rij
17 september 2019
Je auto winterproof maken doe je zo!
Je auto winterproof maken doe je zo!
15 november 2019
Laat alles zien

De ideale autotemperatuur, zo regel je dat!

autotemperatuur

De kunst van climate control

Om je heen veranderen natuurlijk elk jaar de seizoenen. Je bolide? Die staat in de zomer in de brandende zon, in de herfst tussen de blaadjes en de regen, in de winter buiten in de kou en als het weer voorjaar wordt schijnt er een pril zonnetje op de voorruit. Hoe zorg je het hele jaar door nou voor die ideale autotemperatuur?

Ventilatie

Niet is zo belangrijk voor een goede autotemperatuur als de ventilatieroosters. Zeker bij oude auto’s ruikt het vaak erg muf en zit er overal stof. Toen je auto ontworpen werd, hield men rekening met deze noodzakelijke ventilatie dus gebruik hem goed. In de zomer kun je het beste de roosters een klein beetje op je gezicht richten, en hem volledig koude lucht laten blazen door middel van de airco of een nat washandje op het rooster als je die niet hebt. In de winter en koudere dagen zorg je er juist voor dat alleen de verwarming bij je voeten en lagere gedeelten blazen zodat de temperatuur in de auto lekker warm is maar je niet slaperig maakt. Tijdens een file kun je beter even de roosters hun blaasvolume wat zachter zetten. Veel uitlaatgassen van de auto’s voor je komen zo je auto in. Bij het paneel kun je vaak instellen waar de luchtcirculatie vandaan komt. Zo kun je normaal ervoor zorgen dat de lucht van buiten komt, maar in een file zet je hem op binnencirculatie zodat de autotemperatuur goed blijft, maar de lucht van buiten voor even de auto niet inkomt. Vergeet je niet af en toe de blaadjes bij de roosters weg te halen om verstopping te voorkomen?

Airconditioning

Een airco is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet alleen bedoelt om je auto koel te houden. In de hete zomers is dat natuurlijk enorm fijn, maar een airconditioning doet zijn werk zoals zijn naam zegt: hij zorgt ervoor dat de lucht in goede balans en conditie blijft. Zet hem dus ook in de winter aan. Een goede airco blaast niet alleen ijskoud, maar kan ook op het randje van koud naar warm bijvoorbeeld beslagen ramen ontmisten. Erg warm in de auto? Laat eerst de warme lucht eruit door de ramen open te doen. Zo kan een airco met minder energie zijn werk doen. In de winter zet je de verwarming vrij laag totdat de motor opgewarmd is. Anders waait er alleen meer koude lucht naar binnen.

Nu de herfst weer voor de deur staat, kun je je auto door ons laten checken op de ventilatie en zijn opties. Wij kunnen ook eventuele mankementen voor je verhelpen. Kom je binnenkort even bij ons langs? We zien je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *