De juiste bandenspanning

soorten banden
Verschillende soorten banden
17 november 2017
velgen
Invloed van je velgen op het rijden
9 februari 2018
Laat alles zien

De juiste bandenspanning

bandenspanning

De juiste bandenspanning

Bandenspanning: Het comfort en de veiligheid van je wagen hangt ongetwijfeld van een aantal belangrijke factoren af. Naast de zachtheid van de zetels en de ruimte die je hebt als chauffeur, speelt ook de bandenspanning een grote rol bij hoe de auto rijdt en aanvoelt.

De banden vormen van de wagen, en het is dan ook belangrijk deze onder goede spanning te houden. Als dat niet het geval is, dan worden zowel je rijcomfort als de veiligheid op de baan ernstig bedreigd!

Waarom is de juiste bandenspanning zo belangrijk?

De spanning van de banden is essentieel om de eigenschappen van die banden volledig tot hun recht te doen komen. Als de autoband te hard of te zacht zijn aangespannen, dan heeft dat meteen negatieve gevolgen voor de manier van rijden.

Naast het rijcomfort heeft de spanning van de banden ook een effecten op de slijtage ervan en zelfs het brandstofverbruik! Het gevolg, in ernstige gevallen? De band slijt sneller af en wordt al gauw onbruikbaar.

Verkeerd gespannen banden, een groot probleem

Tot wel 62 % van de Nederlanders rijdt rond met verkeerd gespannen banden, en dat maakt dan ook meteen duidelijk hoe belangrijk professionele controle en aanpassingen zijn om zowel het comfort in de wagen en de veiligheid op de baan te garanderen.

Als je meer wil halen uit je wagen, zowel qua gemak als prestaties, dan is de banden juist laten aanspannen een must-do: op de manier verbruik je minder brandstof (doordat de banden minder blijven hangen op het wegdek), ga je slijtage tegen én voelt het rijden veel aangenamer!

De bandenspanning op professionele wijze laten aanpassen

Je banden laten aanspannen door een specialist is van groot belang om een betrouwbaar, duurzaam resultaat te verkrijgen. Hoewel je misschien denkt het zelf te kunnen doen, is het verbeteren van de bandenspanning een nauwkeurige zaak die best door een professional wordt uitgevoerd!

De bandenspanning: essentieel voor een wagen die zowel comfortabel als veilig rijdt!

Ligt je brandstofverbruik hoger dan normaal en slijten je banden snel af? Laat de spanning van je banden aanpassen bij een professional om problemen op te lossen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *