Deze auto-onderdelen regelmatig checken, een must

auto naar de garage
Hoe vaak per jaar moet je auto naar de garage?
16 mei 2020
auto onderhouden
Een auto onderhouden, 10 feiten en fabels!
15 juni 2020
Laat alles zien

Deze auto-onderdelen regelmatig checken, een must

auto-onderdelen regelmatig checken

Goed voor de veiligheid en je portemonnee

Natuurlijk is jouw auto de meest betrouwbare bolide van de wereld. Een trouwe vriend die met een ontspannend ritje je naar je bestemming brengt en altijd start. Voor de één klinkt dat als een droom en voor de ander is het werkelijkheid. Ook heeft de ene auto meer aandacht nodig dan de ander. Auto-onderdelen regelmatig checken bespaart je een hoop ellende in de toekomst.

De bandenspanning en hun profiel

Je banden komen in aanraking met de weg, met de auto en met de grillen van het weer. Zorg er dus voor dat ze altijd op spanning zijn en dat het profiel nog diep genoeg is. Er zit op de band een indicator waarmee je kan zien of je nog genoeg profiel hebt. Het lijkt op een stuk band dat niet helemaal mooi is afgewerkt waardoor er een lipje tussen zit. Dat lipje is expres zo gelaten om ervoor te zorgen dat als de band tot het lipje is afgesleten, je weet dat je nieuwe banden moet gaan scoren. Je bandenspanning precies zo houden als voorgeschreven, zorgt ervoor dat je met je set in ieder geval zo lang mogelijk doet.

Verlichting

Niet voor niets is verlichting een belangrijk onderdeel voor de Algemene Periodieke Keuring, de APK. De lamp wordt na verloop van tijd dof doordat vuil en oxidatie vrij spel hebben. Bij de APK kijken ze of er nog genoeg licht door het glas heen komt. Zo niet, dan moet je nieuwe koplampen. Maar kijk niet alleen naar de lamp zelf, maar ook of het licht nog brand. Verlichting gaat nou eenmaal na zoveel branduren kapot en dan moeten ze vervangen worden. Vergeet niet een set lampjes bij je te hebben zodat als er een lamp uitvalt, je hem kunt vervangen.

Oliepeil en koelvloeistof

De motor is gek op motorolie. Het zorgt in de juiste concentraties voor een goede smering tijdens het draaien en heeft tevens een koelend effect. Maar om de motor niet droog te laten lopen en daardoor kapot te laten gaan, moet je deze auto-onderdelen regelmatig checken. Dat doe je door het dopje met het olielampicoon los te draaien en het metalen hengeltje eruit te halen. Veeg het schoon met een keukenpapiertje en herhaal het. Dan zie je onder aan de hengel of er genoeg olie aan is blijven hangen. Let wel, dit werkt alleen bij een koude motor. Het koelvloeistof checken gaat iets makkelijker, want daarvoor hoef je bij de meeste auto’s alleen de motorkap open te doen en naar het reservoir te kijken dat aangeeft wat het minimum moet zijn.

Deze auto-onderdelen regelmatig checken is ons vak en deze goede service leveren wij met passie. Breng de auto langs voor een grote of kleine beurt en wij brengen het weer in topconditie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *