Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de auto!

Een betrouwbare garage
Een betrouwbare garage voldoet aan deze eisen
2 februari 2020
teveel betalen voor je reparatie
Niet teveel betalen voor je reparatie, zo pak je dat aan!
28 februari 2020
Laat alles zien

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de auto!

De belangrijkste onderdelen van de auto

Onderdelen van de automotor

Automonteurs zijn vanzelfsprekend mensen met vergaande kennis van auto’s en hun onderdelen. Als er iets met de auto mankeert, hoef je hem alleen maar weg te brengen en gerepareerd en wel komt de wagen weer terug. Toch is het niet verkeerd jezelf ook een beetje bij te spijkeren als het aankomt op de belangrijkste onderdelen van de auto. Sterker nog, wij vertellen je waarom het misschien wel essentieel is om het te weten!

Problemen herkennen

Stel, je rijdt op een landweg en je moet plots hard in de rem voor een overstekend hert. Natuurlijk ben je geschrokken, maar gelukkig is er niets aan de hand. Als je wegrijdt lijkt het alsof er iets aanloopt. Als je even later voor een verkeerslicht moet remmen klinkt er een schurend geluid. Tijd om in actie te komen: er is iets mis met de remmen. Je leert aan de hand van je kennis over wat de onderdelen doen, bepaalde problemen herkennen of juist dingen die erg goed gaan. Zo kun je in een vroeg stadium langs een betrouwbare garage.

Het motorblok

Het hart van je auto zit niet zoals bij jou in het midden, maar onder de motorkap voorin (bij sommige auto’s achterin). De brandstoftank staat in directe verbinding en via de brandstofpomp komt de brandstof bij de ontsteking terecht. Een gezonde motor loopt, net als jij, moeiteloos. Een zacht gezoem, geen gebonk is wat je moet horen. De brandstof wordt ontstoken door de bougies die de stroom via de startmotor krijgen. Het tempo waarin de brandstof wordt aangestoken en vervolgens ontploft, hoort gelijkmatig te zijn. Anders hoor je een licht pingelend geluid wanneer je prestaties vraagt van de motor, wat betekent dat er brandstof onregelmatig wordt verbrand. Dat is schadelijk! Let dus ook bij het kopen van een occasion op dit soort geluiden.

Accu

Een van de belangrijkste onderdelen van de auto is de accu. Zonder de accu kan de motor niet starten. Dat is natuurlijk geen goed begin van je reis. Door je lichten aan te laten staan, de auto te lang in contact te houden of de radio te lang aan kan de accu leeg raken. Gelukkig kan er altijd pechhulp ter plaatse komen om je met die lege accu te helpen, maar voorkomen is beter dan genezen!

Wil je zeker weten dat alle onderdelen van de auto in topconditie verkeren? Breng je auto eens langs en wij kijken deze voor je na. Maak een afspraak en graag zien we je in onze werkplaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *