Duurzaam autorijden, zo doe je dat!

Geld besparen bij de APK
Geld besparen bij de APK, zo doe je dat!
7 december 2020
Laat alles zien

Duurzaam autorijden, zo doe je dat!

Duurzaam autorijden

Beter voor milieu en portemonnee

Auto’s worden steeds moderner en efficiënter. De nieuwste auto’s hebben zoveel technische hulpmiddelen aan boord, dat je er van de helft niet eens bewust bent. Al die hulpmiddelen helpen met duurzaam autorijden. Maar niet iedereen heeft het geld of het er voor over om een nieuwe auto te kopen. Maar ook als je auto wat ouder is, kun je zo duurzaam mogelijk reizen. Zo pak je dat aan!

Schakel op tijd

Je auto rijdt het zuinigst als je schakelt bij een toerental tussen de 2000 en 2500. Bij een diesel is dit aantal iets lager. Bij een moderne automaat schakelt de auto ook zo efficiënt mogelijk. Maar het is wel goed je motor met regelmaat even hard te laten werken. Veel aangekoekt vuil in de motor krijg je met hoge toerentallen schoon. Dat vraagt natuurlijk nogal wat brandstof dus doe het niet te vaak als je duurzaam wilt autorijden.

Waar rijdt je auto op?

Niet iedereen rijdt in de auto die het beste bij het gebruik ervan past. Het mag bekend zijn dat als je veel kilometers rijdt, een dieselauto het beste bij je past. Maar die zijn niet erg schoon, op moderne diesels na. Soms rijden mensen echter ook veel kilometers met een benzine-auto of juist bijna nooit in hun diesel. Wil je echt duurzaam autorijden, ga dan bijvoorbeeld voor een elektrische auto als je de auto puur voor woon-werkverkeer gebruikt en de ritafstand niet te lang is.

Kijk vooruit

Tijdens het autorijden is het essentieel niet alleen voor de verkeersveiligheid vooruit te blijven kijken, maar ook voor de duurzaamheid. Het betekent dat je anticipeert op bijvoorbeeld kruispunten en files. Rem niet te laat, maar zeker ook niet te sterk. Want stel dat het verkeerslicht rood is, maar je weet dat die straks weer op groen gaat, dan kun je het beste de auto laten uitrollen, zodat je straks niet uit stilstand hoeft op te trekken.

Is je auto binnenkort toe aan een grote beurt of je hebt een nieuwe set winterbanden nodig? Maak gerust met ons een afspraak en kom langs om je auto weer helemaal winterklaar te maken.

Comments are closed.