Een betrouwbare garage voldoet aan deze eisen

Climate control of airco
Climate control of airco, zo gebruik je ze goed!
16 januari 2020
De belangrijkste onderdelen van de auto
Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de auto!
17 februari 2020
Laat alles zien

Een betrouwbare garage voldoet aan deze eisen

Een betrouwbare garage

Een betrouwbare garage

Je rijdt een heerlijk lang stuk langs het water bij je in de buurt. Je hoort de motor zoemen, de muziek staat zachtjes aan en je bent druk aan het kletsen met je bijrijder. Plots verliest de auto vermogen, de muziek valt uit en voor je het weet staan jullie beiden aan de kant met een auto die niet meer start. Wat nu? Waar ga je op zoek naar een betrouwbare garage die de auto voor een mooi bedrag kan maken, waarvan je ook nog eens weet dat het goed gebeurt? Wij vertellen je de herkenningspunten!

Helder in de kosten

Als jouw auto bij de garage binnenkomt en de motorkap gaat open, dan weet een garagist vaak al waar die moet beginnen. Ook aan de beschrijving die je bijvoorbeeld aan de telefoon hebt gegeven leidt de automonteur al veel af. Maar soms vallen de kosten ongewild en onverwachts hoger uit. Een betrouwbare garage communiceert altijd de hogere kosten met je, alvorens de reparatie wordt uitgevoerd. Let wel dat niet al het herstel per definitie noodzakelijk is. Als je het niet zo breed hebt of je hebt onvoldoende rekening gehouden met de bijkomende kosten, dan kun je vragen aan de garagehouder welke reparaties echt noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld de APK of een veilige wegligging. De garagehouder vertelt je dus ook eerlijk welke reparaties nog wel even kunnen wachten totdat je wat meer gespaard hebt.

Tegemoetkomen

Auto’s weer tip top in orde maken is mensenwerk. Natuurlijk kan het voorkomen dat herstel of onderhoud niet helemaal het resultaat geeft wat je had verwacht. Dan is het belangrijk dat de garage je daarin tegemoet komt en in ieder geval bereid is te kijken naar een oplossing. Dat noem je service. Krijg je een standaard praatje en vervolgens de deur gewezen? Dan kun je die garage voortaan beter links laten liggen.

Eerlijkheid

Een auto is een complex wezen. De vele onderdeeltjes en zijn unieke eigenschappen geven de machine een echt karakter. Maar vergis je niet. Als er iets mis mee is, dan is de oorzaak soms enorm lastig te vinden. Een betrouwbare garage geeft eerlijk aan dat het probleem dat de auto heeft niet door hem of haar op te lossen is en dat de auto naar een specialist moet die bijvoorbeeld alleen dat merk of dat type doet. Dat scheelt jou geld en tijd. Een laat die nou net voor zowel de garagist als voor jou nou niet bepaald in overvloed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *