Een ingebouwd navigatiesysteem, doen of juist niet?

Een roadtrip maken
Een roadtrip maken, dé ideale vakantie vol avontuur!
10 augustus 2020
Nieuwe auto kopen
Nieuwe auto kopen? Check eerst deze dingen even!
10 september 2020
Laat alles zien

Een ingebouwd navigatiesysteem, doen of juist niet?

Een ingebouwd navigatiesysteem

Tijd voor een analyse

In veel moderne auto’s kom je een strak display tegen met een ingebouwd navigatiesysteem dat je ogen doet strelen. Maar wat heb je er eigenlijk aan en als je auto zo’n systeem nog niet heeft, zou het dan handig zijn het te laten inbouwen? Wij zetten de voors en tegens voor je op een rij!

Een echte vormgever

Een ingebouwd navigatiesysteem in je auto is op gebied van design een echte add-on. Dat wil zeggen dat het in behoorlijke mate iets toevoegt aan de looks van je auto. Je kunt er namelijk niet alleen de weg op lezen, maar ook muziek op afspelen, flitsers te slim af zijn en handsfree bellen. Waar het ooit begon met een TomTom die je altijd via wegwerkzaamheden naar huis wilde sturen, zijn het nu heuse computers geworden die compleet met jou als automobilist meedenken en inspelen op elke stuurbeweging die je maakt.

Handig en veilig!

Navigatieschermen vervangen die ouderwetse zuignappen waar je telefoon van zeven jaar oud aan bungelt. Want natuurlijk valt die er na een scherpe bocht meteen vanaf en schiet die onder de stoel, zodat jij je afslag voorbij rijdt. Een ingebouwd navigatiesysteem voorkomt dat jij je bezig hoeft te houden met allerlei installaties en dat je je ogen op de weg kunt houden. Je hoeft alleen maar in te stellen waar je heen wilt, en het systeem doet de rest.

Diefstalgevoelig

Een erg groot nadeel is dat een ingebouwd navigatiesysteem inbrekers een reden geeft om in te breken in je auto. Als er een niet zo spannend systeem in zit, en verder niet zoveel spullen zichtbaar zijn, dan is je auto een stuk minder aantrekkelijk. Natuurlijk voorkomt dit niet dat je auto in zijn geheel gestolen wordt, omdat autodieven de auto voor andere doeleinden misbruiken dan inbrekers. Natuurlijk kun je je hiertegen verzekeren, maar dat brengt ons bij het volgende punt.

Duurder

Natuurlijk vertaalt een ingebouwd scherm zich ook in de prijs. Dan hebben we het over de aanschaf, inbouwkosten, onderhoudskosten, updatekosten en verzekeringstechnische kosten. Die laatste hangen vooral ook af van het merk van je auto, waar je woont en wat voor inbraakklasse je auto heeft. Want een verzekeraar heeft in een grote stad zijn handen vol aan het vergoeden van auto-inbraakclaims en als je je navigatie bijvoorbeeld later hebt ingebouwd, dan heb je wel een goede accessoiredekking nodig die je extra op de polis moet afsluiten!

Om ervoor te zorgen dat je altijd met een gerust gevoel de weg op gaat, is het belangrijk niet alleen de navigatie, maar alle auto-onderdelen regelmatig even te laten nakijken. Want ook je auto heeft af en toe een update nodig. Kom je binnenkort weer even langs? Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *