Een roadtrip maken, dé ideale vakantie vol avontuur!

De airco checken
De airco checken, het is weer tijd!
30 juli 2020
Een ingebouwd navigatiesysteem
Een ingebouwd navigatiesysteem, doen of juist niet?
27 augustus 2020
Laat alles zien

Een roadtrip maken, dé ideale vakantie vol avontuur!

Een roadtrip maken

Lekker kilometers vreten

Je kunt met deze heerlijke zomer natuurlijk in een resort gaan liggen. Elke dag je drankjes op een dienblad aangereikt krijgen en het zwembad bijna niet uitkomen. Elke dag hetzelfde zonnetje en hetzelfde bedje. Dat is een ware nachtmerrie voor de dare-devils die gaan voor meer beleving en het onbekende. Als je van avontuur houdt dan is een roadtrip maken een must-do!

Pro-tip: bereid alles tot in de puntjes voor

Het klinkt zo aanlokkelijk om gewoon de auto in de stappen, de motor te starten en je ziet wel waar je uitkomt. Jij houdt van de vrijheid en de wildernis. We willen je niet remmen, maar zorg voor een super goede voorbereiding. Want er kan onderweg letterlijk van alles gebeuren: extreem weer, geblokkeerde creditcards, gesloten grensovergangen, lekke banden of lange files. Laat je auto dus voor vertrek nog even helemaal nakijken zodat alles het doet. Laat de olie verversen, de airco bijvullen, de banden op spanning brengen en leg wat basis gereedschap achter in de auto.

Route uitstippelen en gaan!

Is de auto er helemaal klaar voor? Maak even een proefrit zodat je weet dat alles past en dat de auto compleet scheurt zoals jij dat wil. Daarna kun je de route gaan uitstippelen. Natuurlijk wil je het liefst gewoon het onbekende in en we houden je niet tegen. Vaak is wel handig een indicatie te hebben waar je heen gaat zodat je bepaalde zaken kunt regelen. Je hoeft niet de camping in Slovenië al van tevoren te boeken, maar weten dat je naar Slovenië gaat is wel zo handig omdat je dan alvast de vignetten kunt regelen en kunt kijken of je auto aan de daar geldende eisen voldoet. Als je pech krijgt en je staat bijvoorbeeld zonder gevarendriehoek en reflecterend vest aan de kant omdat je niet wist dat je daar heen zou gaan, dan heb je een probleem natuurlijk. Zo stippel je grofweg je route uit.

Zien, zien en nog eens zien

Van een roadtrip maken rust je niet uit. Je rijdt veel en ziet veel. Maar dan ook echt veel. Je leert er ook veel beter van rijden want in elk land rijden ze anders. Je kan bij terugkomst veel beter anticiperen op het verkeer om je heen en je snapt je auto ook veel beter. Want sommige roadtrippers maken hun auto in alle staten mee en moeten veel dingen regelen. Zorg je dus nog even voor een goede pechservice die ook de landen dekt waar jij heen gaat? Vergeet ook niet wat wegenkaarten mee te nemen voor het geval je internet het niet doet en je nog niet op de camping bent.

Als geen ander weten wij waar de valkuilen van elke auto zitten. We kijken je auto na en je kunt er zeker van zijn dat je met een gerust hart op vakantie kunt. Kom je binnenkort even langs? Geniet van je vakantie en zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *