Geld besparen bij de APK, zo doe je dat!

Banden met grip
Banden met grip, zo voorkom je een glijpartij!
23 november 2020
Duurzaam autorijden
Duurzaam autorijden, zo doe je dat!
21 december 2020
Laat alles zien

Geld besparen bij de APK, zo doe je dat!

Geld besparen bij de APK

Kom niet voor verrassingen te staan

In Nederland stellen we nogal strenge eisen aan de conditie van auto’s. Dat is maar goed ook, want zo kunnen er veel ongelukken voorkomen worden. Op 15 september 1985 was het zover. De eerste auto’s werden gekeurd volgens de Algemene Periodieke Keuring, de APK. Dat een auto wordt afgekeurd, zorgt bij de eigenaar toch wel even voor wat bewustzijn in wat voor staat de auto zich bevindt. Veiligheid staat voorop, maar gelukkig is er vaak wel een oplossing zodat je geld kunt besparen bij de APK en toch een goede auto hebt.

Keuringspunten

Het is als autobezitter handig om ter voorbereiding even de puntjes op de I te zetten. Welke punten worden nou eigenlijk tegen het licht gehouden? En kun je hier zelf iets aan doen? Er zijn twee algemene controlepunten: verkeersveiligheid en het milieu. Bij verkeersveiligheid moet je denken aan de remmen, ophanging van je wielen, stuurrichting en het profiel van je banden. Maar ook je verlichting en schokdempers tellen mee. De algehele carrosserie wordt onder de loep genomen. Bij het milieucontrolepunt stelt het APK-station de uitstoot van je auto vast en of er bijvoorbeeld olie lekt. Al met al zorgt dit ervoor dat er weinig echte roestbakken in Nederland rondrijden die eigenlijk enorm gevaarlijk zijn. Niet iedereen neemt de verkeersveiligheid even serieus.

Goed onderhouden

Je kunt al een hoop geld besparen bij de APK door je auto goed te onderhouden. Door zo rustig mogelijk met je auto om te gaan, kun je afkeurpunten zo lang mogelijk uitstellen. Ook je remblokken gaan langer mee als je eerder en rustiger ingrijpt dan op het laatste moment en krachtig. Breng je auto regelmatig even naar een betrouwbare garage toe die alvast wat voorwerk voor je doet. Zo verdeel je enige kosten voordat je ze in één keer moet betalen omdat de auto anders niet meer de weg op mag. In de week dat de afspraak gepland staat, test je nog even al je verlichting en als er een lampje het onverhoopt niet doet, dan kun je die bestellen en zelf installeren.

Geen kat in de zak kopen

Zeker als je een auto koopt bij een particulier kun je een behoorlijke kat in de zak kopen: een auto met een flinke onderhoudsbehoefte. Je kunt aardig geld besparen bij de APK als je geen auto koopt die op het punt staat gekeurd te worden. De verkoper verkoopt de auto die je op het oog hebt namelijk niet voor niets en hoge onderhoudskosten zijn daar één van!

Staat je auto op het punt afgekeurd te worden voor de APK op basis van je bandenprofiel? Maak dan bij ons snel een afspraak en wij kunnen je auto weer voorzien van een set mooie winterbanden zodat jij er deze winter weer klaar voor bent. Tot snel!

Comments are closed.