Hoe vaak per jaar moet je auto naar de garage?

items in de auto
Tijd voor een ritje? Neem deze items in de auto mee!
30 april 2020
auto-onderdelen regelmatig checken
Deze auto-onderdelen regelmatig checken, een must
30 mei 2020
Laat alles zien

Hoe vaak per jaar moet je auto naar de garage?

auto naar de garage

Zeker niet te weinig

Je auto is ontworpen om je veilig naar je bestemming te brengen. Voor sommige is autorijden meer dan dat. Maar hoe vaak per jaar moet je auto naar de garage? Het antwoord is niet eenduidig te geven en daarom is het handig even verder te lezen.

Wat voor merk heb je?

Het is vooral goed om te weten dat het ene merk sneller panne heeft dan de ander. Zo is algemeen bekend dat bijvoorbeeld Aziatische merken minder vaak in de garage staan dan Zuid-Europese merken. En natuurlijk gaan wij hier geen namen noemen, maar doe eens wat onderzoek online over het merk dat je rijdt en je komt al gauw genoeg tips, tricks en ervaringen tegen.

Hoe vaak gebruik je de auto?

Zeker als je bijna elke dag met de auto de weg op gaat, dan is het raadzaam één of twee keer per jaar naar de garage te gaan voor een onderhoudsbeurt. De monteur zal je waarschijnlijk aanraden elke 25.000 kilometer een grote beurt te doen en elke 10.000 een kleine. Als je 30.000 kilometer per jaar rijdt, dan twee keer per jaar moet je auto naar de garage toe. Onderschat het vooral niet, kleine beurten helpen grote reparaties voorkomen.

Ook al staat je auto altijd warmpjes binnen in je eigen garage en gebruik je hem amper, dan is het handig eens per jaar even een kleine check te laten doen. Een oldtimer kan bijvoorbeeld in de tussentijd wel wat kleine mankementen gaan vertonen. Ook als je de auto niet gebruikt dan slijt het.

De onderdelen

De belangrijkste onderdelen van de auto moeten elk jaar bekeken worden. Dit zijn de vitale onderdelen die het meest aan slijtage onderhevig zijn. Noem bijvoorbeeld de ruitenwissers, banden en de lichten. Vergeet vooral niet de airco te laten bijvullen.

Garantie

Sommige automerken verplichten je de auto elke zoveel kilometer de auto een kleine of grote onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Dat doen zij zolang het voertuig nog wat nieuwer is en de garantie nog loopt. Zorg ervoor dat je die onderhoudsbeurten dan ook laat uitvoeren, want zodra je dat niet doet dan verloopt de garantie. Als de garantie verlopen is dan komt die ook niet meer terug. Dat zou de waarde van je auto bij het verkopen nogal eens flink kunnen laten dalen want diegene die de auto van je overneemt kan zich nergens meer op beroepen.

Op zoek naar een betrouwbare garage die het onderhoud aan jouw auto kan uitvoeren? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak. Want sommige dingen heb je zelf niet in de gaten en dan is het fijn dat er een professional even naar je auto kijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *