Je auto goed verzorgen, zo doe je dat

Zomeronderhoud voor de auto
Zomeronderhoud voor de auto, zo pak je dat goed aan!
30 juni 2020
De airco checken
De airco checken, het is weer tijd!
30 juli 2020
Laat alles zien

Je auto goed verzorgen, zo doe je dat

auto goed verzorgen

Geef je bolide een beetje liefde

Natuurlijk is je auto je heilig. Maar al te graag geef je jouw trots dé verzorging die het nodig heeft. Maar de grote vraag is natuurlijk, wat voor zorg heeft de auto dan nodig en hoe weet je zeker dat je niet bepaalde essentiële dingen over het hoofd ziet? Laten wij je een eindje op weg helpen als het aankomt op je auto goed verzorgen!

Olie check

Motorolie smeert de motor en geeft de auto zijn kracht. Elke maand is het eigenlijk wel verstandig het oliepeil te checken. De olie peilen doe je door na het openen van de motorkap te zoeken naar een (meestal) geel ringetje. Als je aan dat ringetje trekt verschijnt een metalen staafje van ongeveer veertig centimeter lang. Dat staafje gaat diep de motor in. Door het staafje vervolgens af te nemen met aan keukenpapier of lap, weer terug te steken en weer eruit te halen zie je hoeveel olie in de motor zit. Zit het peil netjes tussen de E en F in? Dan zit je goed!

Je bandenspanning

Iedereen wil een zuinige en milieuvriendelijke auto zou je zeggen. Toch rijdt lang niet iedereen op de juiste bandenspanning en dat is zonde. Je banden slijten veel sneller als ze te zacht zijn en bovendien moet je vaker stoppen om de brandstofslang er weer in te doen. Zoek jouw bandenspanning op in het onderhoudsboekje en kijk elke maand even of de bandenspanning nog goed is.

Staat de auto buiten?

Auto’s staan vaak in weer en wind buiten. Was de auto af en toe eens even goed schoon door bijvoorbeeld het pekelzout in de winter uit de wielkasten te spuiten met een hogedrukspuit, de blaadjes in de herfst tussen de deurstijlen uit te halen en het stof in de zomer eraf te sproeien. Zet de auto regelmatig even in de hotwax en haal vuil zoals vogelpoep zo snel mogelijk weg, want daar zitten agressieve stoffen in die je lak aantasten. Een hoes op maat voor je auto is vaak niet eens zo’n slecht idee, want dat houdt roestvorming tegen zodat enig laswerk in de toekomst voorkomen kan worden. Je auto goed verzorgen zit hem dus ook in de kleine dingen!

Belangrijke onderdelen

Als je in de auto rijdt, let goed op hoe die zich gedraagt. Schakelt de auto moeilijk of maakt die gekke geluidjes? Ga er dan mee naar een betrouwbare garage. De meest belangrijke onderdelen laat je natuurlijk regelmatig even checken. Zo weet je zeker dat je auto goed onderhouden is en nog lang mee gaat.

Voor het onderhoud van je airco, maar ook voor het plaatsen van winterbanden of zomerbanden zijn wij jouw vertrouwde adres. Kom je binnenkort even langs voor een zomercheck?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *