Je auto in de herfst, let op deze dingen!

Je autoverzekering
Je autoverzekering, dit moet je weten!
8 oktober 2020
Banden met grip
Banden met grip, zo voorkom je een glijpartij!
23 november 2020
Laat alles zien

Je auto in de herfst, let op deze dingen!

auto in de herfst

De blaadjes blijven maar vallen

Elk jaargetijde kent zo zijn charmes. In de lente springen de felle kleuren je tegemoet en begint alles na een diepe winter weer te leven. In de zomer is het heerlijk warm en verloopt het leven in een lekker sloom tempo. In de herfst beginnen we helaas weer terug naar het koude weer van de winter te gaan. Er zijn veel meer regendagen en ook de gemiddelde temperatuur zakt naar beneden. Als je gaat rijden met je auto in de herfst, maar ook op gebied van onderhoud, let je op natuurlijk op deze dingen!

Het wegdek

Door alle vallende bladeren wordt het wegdek wat minder voorspelbaar. Met je cabrio tussen de bruine en rode bomen rijden is natuurlijk prachtig, maar door de vele regen worden de vallende bladeren op de weg erg glibberig. Zeker als er veel verkeer overheen rijdt. Zorg voor een goed profiel op je banden en rem op de koppeling bij de scherpe bochten. Zo houd je het veilig en geniet je toch.

Verlichting

Dat je verlichting het niet doet komt natuurlijk nooit goed uit, maar helemaal in de donkere dagen is het uiterst onhandig. Kijk alle verlichting regelmatig na voordat je wegrijdt. Is het ene lampje stuk? Vervang dan ook het ander. Het zal niet lang duren voordat de andere lamp het namelijk ook gaat begeven.

Inbraken

Elk jaar is het weer traditie: met de donkere dagen stijgt het aantal inbraken. Woningen, garages en ook auto’s zijn helaas het doelwit. Zorg ervoor dat je auto in de herfst dus in de buurt van straatverlichting staat en dat er ook ’s nachts voorbijgangers zijn. Check je autoverzekering. Is je auto eigenlijk wel verzekerd voor inbraakschade? Anders is het handig dat alsnog even te regelen voor het geval dat.

Regen, regen en regen

De maanden oktober, november en december zijn doorgaans de natste maanden van het jaar. Er valt dan wel gemiddeld 82 millimeter aan regen per maand! Dan is het wel zo handig dat alle rubbers van je auto in topconditie verkeren om lekken te voorkomen en je ruitenwissers niet versleten zijn. Ook je airconditioning kan helpen om beslagen ruiten te ontmisten. Is je airco stuk kom dan binnenkort eens bij ons langs!

Als het aankomt op het vervangen van je zomer-naar je winterbanden, je airco vullen en je auto helemaal najaarsproof maken, ben je bij ons aan het juiste adres. Kom binnenkort eens langs en jouw auto kan er weer helemaal tegen!

Comments are closed.