Je auto winterproof maken doe je zo!

autotemperatuur
De ideale autotemperatuur, zo regel je dat!
26 september 2019
Airco in de auto
De airco aan met de winter? Doen!
15 december 2019
Laat alles zien

Je auto winterproof maken doe je zo!

Je auto winterproof maken doe je zo!

Je auto winterproof maken

De mooie zomer is helaas alweer voorbij en de laatste blaadjes houden zich krampachtig vast aan de bomen. Tot de eerste najaarsstorm weer komt. Tijd om je auto voor te bereiden op wat komen gaat: kou, sneeuw, ijs, wind, regen en nog eens regen. Je auto winterproof maken, hoe doe je dat eigenlijk? Zo dus!

Winterbanden

Ook in Nederland heb je winterbanden nodig. Niet omdat het hier zo vaak sneeuwt, maar omdat bij hagel of ijzel je enorm gebaat bent bij deze banden. Zeker als de temperatuur onder de 7 graden komt. En dat is vaker dan je denkt! Het wegdek vriest op zonder dat je het merkt. Zomerbanden geven je dan helaas niet genoeg grip om veilig van A naar B te kunnen. En bij een goede garage hoeven ze echt niet duur te zijn!

Winterspullen in de auto

Vergeet je niet om nog even je winterspullen in de auto te leggen? Net als in de zomer, is het belangrijk na te denken over welke weerscondities je tegen gaat komen. Denk dan niet te moeilijk: fleecekleed achterin voor als je strandt of de motor het niet meer doet (dus de kachel ook niet), handschoenen voor als je onverwachts buiten de auto iets moet herstellen, een extra fles antivries, extra batterij voor je smartphone, een rubberstick voor vastgevroren deuren en een krabber voor je ruiten.

Wat je zelf kunt doen

Voordat je vertrekt, check of je verlichting het nog doet. Zeker met de kou heeft je accu in de auto het extra zwaar dus zorg voor zuinige verlichting in de auto zodat je er ook overdag mee kunt rijden. Want zo val je beter op voor andere automobilisten! Als je wegrijdt in de sneeuw of ijzel, trek op in de tweede versnelling met een klein beetje gas. Een goede koppeling moet dit kunnen trekken. Zo maak je de kans op slippen zo klein mogelijk. Nog een laatste tip: als er vorst op komst is en je gaat de auto parkeren, parkeer hem in de versnelling en niet op de handrem. Want als je handrem bevroren is kom je natuurlijk nergens!

Wintercheck!

Veel garages en dealers bieden een speciale wintercheck aan. Net als dat je in de zomer voor vertrek nog even een zomercheck doet, is een wintercheck ook erg belangrijk. De garagist loopt alles in de auto nog even door op cruciale punten: winterbanden al gemonteerd? is alle antivries bijgevuld? is de accu nog sterk genoeg? Doen de remmen en de ABS het nog naar behoren? Zitten er geen barstjes in de voorruit die makkelijk kunnen uitscheuren als het koud wordt? Dat soort dingen. Je auto is er daarna helemaal klaar voor. Nu jij nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *