Je oude auto als nieuw laten uitzien? Zo doe je dat!

teveel betalen voor je reparatie
Niet teveel betalen voor je reparatie, zo pak je dat aan!
28 februari 2020
Welke auto-onderdelen
Welke auto-onderdelen zijn het belangrijkst?
30 maart 2020
Laat alles zien

Je oude auto als nieuw laten uitzien? Zo doe je dat!

Oude auto als nieuw

Van roestbak naar blinkende bolide

Je ziet ze wel eens geparkeerd staan of je hoort ze voorbij rammelen: roestbakken. Oude auto’s die van nature eigenlijk heel leuk zijn, maar met de jaren behoorlijk door de tand des tijds zijn afgekloven. Eeuwig zonde natuurlijk. Mocht je zo’n oude auto als nieuw willen laten zijn? Lees dan onze tips!

Het begint met een wasbeurt

Sommige mensen wassen hun auto elke zaterdag en sommige mensen praktisch nooit. Van teveel wassen gaat de autolak het zwaar krijgen, maar bij te weinig ook. Was je auto zo elke twee maanden en als het winter is misschien iets vaker vanwege de pekel op de wegen die tegen je auto aanspat. Dat kan namelijk aardig kan inbijten. Zie je vogelpoep op de motorkap? Was het er zo spoedig mogelijk af want het bevat zuren die de lak laten oxideren, zodat je doffe vlekken krijgt die je helaas niet meer kan oppoetsen. Na het wassen kun je de auto even droog rijden en behandelen met een wax. Dat haalt een mooie diepe glans in de lak naar voren!

Is je auto schoon? Ontroesten maar!

Bijna elke auto gaat na verloop van tijd roesten. Meestal op de plekken die het meest aan vocht worden blootgesteld, zoals de remmen, de uitlaat, de grille en ga zo maar door. Als je je auto eens flink hebt gewassen, is het tijd om een goede ontroester te kopen. Die vind je al bij de eerste de beste doe het zelf zaak. Smeer alles goed in, boen stevig met een oude doek en spoel met veel water af. Begint het al te blinken?

Polijsten

Er zijn bedrijven die maar al te graag alles hierboven van je overnemen. Maar wees eerlijk, zelf je bolide van oud naar showroomwaardig te krijgen is toch veel te leuk om uit te besteden? De volgende stap is echter eentje waar je wel enige kennis voor nodig hebt. Anders is dat uitbesteden niet eens zo’n gek idee. Je kunt namelijk voor de mooiste glans je autolak polijsten. Je schuurt met een speciale machine een licht laagje van de lak af en poetst hem daarna op met een wax. Vooral bij auto’s met veel kleur zoals rood, geel of groen is het resultaat verbluffend. Let wel op, te vaak je lak laten polijsten is slecht voor de lak. Dat laagje wat eraf geschuurd wordt, komt er namelijk nooit meer bij.

In topconditie brengen

Last but not least: verhelp die piepjes en kraakjes door de auto eens langs een specialist te brengen die alle mankementen kan verhelpen. Misschien dat je daar eerst even voor wilt sparen natuurlijk. Dan rijdt de auto weer soepel en ziet die er van buiten ook nog eens erg goed uit! Graag helpen wij je oude auto als nieuw eruit te laten zien, door de laatste stap voor je over te nemen. Wij brengen je auto in  topconditie zodat je er niet alleen aan de buitenkant een opvallende auto aan overhoudt, maar ook motorisch nog jaren plezier van hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *