Niet teveel betalen voor je reparatie, zo pak je dat aan!

De belangrijkste onderdelen van de auto
Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de auto!
17 februari 2020
Oude auto als nieuw
Je oude auto als nieuw laten uitzien? Zo doe je dat!
16 maart 2020
Laat alles zien

Niet teveel betalen voor je reparatie, zo pak je dat aan!

teveel betalen voor je reparatie

Niet teveel betalen voor je reparatie

Als er iets mis is met je auto is dat al balen genoeg. Het is altijd maar een verrassing hoeveel de rekening uiteindelijk zal gaan zijn. Dat is jammer want je zou juist graag een gevoel van geborgenheid willen ervaren als je uit de brand wordt geholpen door een garage. Hoe voorkom je dan dat je te veel betaalt voor onderhoudskosten of een reparatie? Teveel betalen voor je reparatie is verleden tijd met deze tips!

Wat is er mis?

Het is soms van te voren lastig in te schatten wat er mis is met je auto. Maar mocht je toch een idee hebben of het zeker weten, dan helpt dat bij het uitzoeken van een garage die het euvel zo goedkoop mogelijk oplost. En dan toch een specialist is en de best haalbare kwaliteit levert. Als er iets mis is met je airco bijvoorbeeld, dan zoek je naar een garage die daar verstand van heeft.

Internet!

In de wondere online wereld van nu vind je zoveel. Gebruik het dan ook om gemiddelde kosten te raadplegen van bepaalde reparaties. Zo kun je online eenvoudig terugvinden hoeveel bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt kost, of wat het vervangen van je distributieriem maximaal zou mogen bedragen. Rekent de garage heel veel meer? Dan weet je dat je in de toekomst daar niet langs moet gaan! Schrijf gerust online een negatieve review om andere toekomstige klanten te laten weten dat er woekerprijzen worden gevraagd. Een goede garage lost zo’n review dan uiteindelijk op.

Keurmerk

Een garage met het BOVAG-keurmerk of bijvoorbeeld Schadegarant als het aankomt op schadeherstel, heeft zijn sporen verdiend in betrouwbaarheid. Door altijd de juiste prijs te rekenen, kundige reparaties uit te voeren en enkel met de goede materialen te werken, kunnen zij dit keurmerk waarborgen. Je kan van zulke garages dus iets verwachten.

Overleg met elkaar

Een betrouwbare garage belt je altijd even op als iets buiten de lijn der verwachting valt. Constateert hij bijvoorbeeld dat er meer mis is met de auto dan op het eerste oog zichtbaar was, dan moet je wel weten dat de rekening omhoog gaat als je het laat herstellen. Dan moet je natuurlijk niet ineens allerlei onverklaarbare zaken op de bon tegenkomen. Tijdens het telefonisch overleg kun je nog eens goed overdenken of alles wat de hersteller voorstelt om te repareren wel op dat moment nodig is. Soms heb je financieel helemaal niet op alle zaken gerekend of kan die koppeling heus nog wel even mee!

Bij ons kun je nooit teveel betalen voor je reparatie. Wij overleggen altijd van tevoren als er meer mis is dan wat we op het eerste oog zien. Zo weet je waar je aan toe bent! Kom je binnenkort even langs voor een onderhoudsbeurt? De koffie staat klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *