Nieuwe auto kopen? Check eerst deze dingen even!

Een ingebouwd navigatiesysteem
Een ingebouwd navigatiesysteem, doen of juist niet?
27 augustus 2020
Aquaplaning
Aquaplaning, dit is het en dit kun je er tegen doen
10 september 2020
Laat alles zien

Nieuwe auto kopen? Check eerst deze dingen even!

Nieuwe auto kopen

Een mooi tweedehandsje

Tegenwoordig gaat bijna iedereen voor een tweedehands auto. En dat is niet zo gek ook, want een gloednieuwe auto is enorm duur. Hoge invoerbelastingen, aanschafbelastingen en hoge winstmarges zorgen ervoor dat het lachen je snel vergaat als je bij de kassa staat om af te rekenen. Bovendien schrijft een nieuwe auto razendsnel af. Een tweedehands auto is een stuk goedkoper en helaas soms met een reden. Ga je een tweedehands nieuwe auto kopen, werk dit lijstje dan eerst even af!

Klopt de kilometerstand?

Het ene merk is het andere niet. Daarom is de kilometerstand van een auto heel belangrijk, omdat dat de enige indicator is die je hebt om af te lezen hoeveel het voertuig gebruikt is. Waar modellen van Aziatische merken vaak pas bij een ton of meer warm gedraaid zijn, zo kan een merk uit Zuid-Europese origine al veel sneller versleten zijn. Voer het model op internet even in en kijk wat de ideale kilometerstand is van de auto die je op het oog hebt.

Onderhoudsboekje

Naast het gebruik van de auto, is het onderhoudsverleden even belangrijk. Want hoe vaak heeft het vorige baasje de moeite genomen om de auto langs een betrouwbare garage te brengen? Door het onderhoudsboekje erop na te pluizen zie je precies waar de auto naartoe geweest is en waarvoor. Ook bij welke kilometerstand. Dat laatste is belangrijk omdat je nu weet hoeveel kilometer de auto heeft gelopen en kan inschatten wanneer je de volgende onderhoudsbeurt zou kunnen verwachten.

Proefrit? Let op de geluidjes en het weggedrag

Een oudere auto schakelt een stukje stroever en stuurt iets minder strak als een nieuwe auto. Je kan van een oude man ook niet verwachten dat die kan skateboarden (maar je weet maar nooit!). Naast het ‘dat hoort bij een oude auto’ heb je ook nog de kwaaltjes. En die laatste wil je eruit vissen natuurlijk! Maak dus een proefrit en voel hoe de auto zit, hoe die stuurt, schakelt en open de motorkap eens even terwijl de motor stationair draait. Hoor je allerlei gebonk en geratel of klinkt die benzine als een dieseltractor? Dan heb je grote kans dat de auto op zijn retour is en je portemonnee er niet veel beter op wordt. Attendeer de verkoper hierop en stel hem of haar kritische vragen. Mocht je toch een miskoop begaan, dan heb je houvast om je geld terug te krijgen.

Een nieuwe auto kopen blijft spannend. Heb je het model van je dromen inmiddels gekocht en spint de auto nog als een kat op de bank? Dan zoek je een goede garage die het onderhoud voor je kan doen. Bij ons ben je daarvoor bij het juiste adres. Maak vrijblijvend met ons een afspraak en wij kijken de auto eens even helemaal van top tot teen voor je na.

Comments are closed.