Een occasion kopen, waar moet je op letten?

Auto banden reparatiekit
Kies ik het reservewiel of de reparatiekit?
6 september 2017
juiste reserveband
Zorg voor de juiste reserveband
19 oktober 2017
Laat alles zien

Een occasion kopen, waar moet je op letten?

occasion

occasion

Als je toe bent aan een andere auto zullen de meesten mensen kiezen voor een occasion. Ze zijn betaalbaar en er is genoeg keus. Als je geen verstand van auto’s hebt dan kun je het beste naar een BOVAG garage gaan zodat je geen enkel risico loopt op een miskoop. De prijzen liggen iets hoger dan dat je bij een particulier of een niet aangesloten garage koopt.

Bij een particulier kopen

Besluit je om toch bij een particulier je auto te kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten zonder veel technische kennis te hebben. Loop en paar keer om de auto heen, zitten er geen grote roestvlekken, hebben de banden nog genoeg profiel, hoe staat het met deuken en krassen in de lak, liggen er geen plassen vloeistof onder. Als je deze punten naloopt heb je al een idee hoe de vorige eigenaar omgesprongen is met zijn auto.

Het interieur

Maar ook aan de binnenkant kun je een hoop aflezen. Is het interieur nog netjes, hangen er geen vervelende luchtjes in de auto, als het stuur te los aanvoelt dan weet je al dat het niet goed is. Check ook even de kilometerstand, dit kun je digitaal op de site van RDW doen maar ook met logisch nadenken kom je een heel eind. Is de auto 15 jaar oud met nog geen ton op de teller dan kun je al nagaan dat er iets niet klopt.

Maak een proefrit

Vraag ook altijd om een proefrit. Bij een particuliere verkoop zal de eigenaar mee willen. Probeer bij een proefrit zoveel mogelijk verschillende wegen te berijden zoals snelweg, binnenwegen en een stukje door de stad. Let tijdens het rijden op vreemde geluiden, remmen, zit de auto lekker en doen alle knoppen wat ze moeten doen. Gaan de elektrische ramen niet open dan heb je je eerste kosten al te pakken.

 

Mocht je toch nog twijfelen dan kun je altijd nog een proefkeuring laten doen bij een onafhankelijke garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *