Op vakantie met de auto? Lees deze tips!

Deze 5 dingen moet je vragen bij de garage
16 juli 2019
Een goede garage
Zo herken je een goede garage!
20 augustus 2019
Laat alles zien

Op vakantie met de auto? Lees deze tips!

Op vakantie met de auto

Ga je op vakantie met de auto? Leuk! Het is een hele fijne manier van vervoer als je vakantie gaat vieren ergens anders. Of je dit nu in Nederland zelf op zoekt of richting het buitenland gaat. Door op vakantie met de auto te gaan ervaar je een groot gevoel van vrijheid! Al helemaal als je op de bonnefooi gaat. Dan stop je waar je wilt en zie je wel waar je uitkomt met de auto. Maar ook als je al richting een bepaalde plek rijdt, kan de auto voor een enorm vrijheidsgevoel zorgen. Wel is het handig om van tevoren op een aantal dingen te letten als je op vakantie met de auto gaat!

Algemene check van je auto

Deze algemene check van je auto kun je zelf uitvoeren. Zijn je banden voldoende hard? Knippert er niks geks in je dashboard? En heeft de auto verder geen zichtbare mankementen? Je zou denken dat je dat al eerder had laten checken als er iets mis zou zijn. Maar een extra check kan nooit kwaad. Je vergeeft het jezelf niet als je met pech langs de weg staat, omdat je zelf niet goed hebt opgelet voor vertrek… Zo ga je veilig op vakantie met de auto!

Extra check: de airco

Als je richting een warm land vertrekt, dan is het goed om de airco na te lopen. Stel je voor dat je ergens zit met 30 tot 40 graden en de airco houdt ermee op… Laat deze eventueel bijvullen bij de garage als je denkt dat dit nodig is.

Genoeg entertainment

Ga je met kinderen op vakantie? Zorg er dan voor dat ze voldoende entertainment hebben gedurende de reis. Anders gaan ze zich vervelen. Of maken ze sneller ruzie met het broertje of zusje dat naast ze zit. Als je zorgt dat ze iets te doen hebben, verlaag je dit risico. Hebben ze een tablet thuis? Neem deze dan mee in de auto. Zorg voor wat boekjes, als ze niet misselijk worden van lezen in de auto. Neem wat spelletjes mee die ze gemakkelijk op de achterbank kunnen spelen.

ICE: in case of emergency

In Nederland zijn er niet veel regels wat betreft het treffen van voorzorgsmaatregelen als je autopech hebt. Check even hoe dit zit als je naar een ander land gaat. Het kan zijn dat je daar wel bepaalde voorzorgsmaatregelen moet treffen bij pech. Zoals het hebben van een blaastest, gevarendriehoek of hesjes.

Mocht je twijfelen aan de kwaliteit van je auto op dit moment, zorg dan dat je deze laat checken bij Garage Waldorp. Ook als je airco misschien bijgevuld moet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *