Op wintersport met de auto? Neem deze 5 dingen mee!

Airco in de auto
De airco aan met de winter? Doen!
15 december 2019
Climate control of airco
Climate control of airco, zo gebruik je ze goed!
16 januari 2020
Laat alles zien

Op wintersport met de auto? Neem deze 5 dingen mee!

Op wintersport met de auto

Op wintersport met de auto

Tijdens de kerstvakantie stappen veel mensen weer achter het stuur richting de wintersportlanden. Iedereen verheugt zich op die heerlijke, besneeuwde helling die in Oostenrijk of Zwitserland op ze wacht. Over kronkelwegen scheuren tussen de besneeuwde naaldbomen en ijzige riviertjes, op naar de piste. Vergeet echter niet dat je niet alleen je skispullen mee moet nemen, maar ook een aantal verplichte of belangrijke zaken voor de auto. Op wintersport met de auto doe je natuurlijk voorbereid, dus wij helpen je op weg!

Winterbanden

We vallen maar meteen met de deur in huis: het is in veel wintersportlanden verplicht winterbanden onder de auto te hebben. En dat is niet zo gek ook. Winterbanden hebben zich veelvuldig bewezen als stevige banden met grip die onder de 7 graden, maar vooral op bevroren wegdek hun werk doen. Een steile helling afrijden op zomerbanden kan eindigen in een glijpartij waar niemand gelukkig van wordt. Dus maak je auto winterproof!

Gevarendriehoek

In vrijwel elk land verplicht, dus vergeet hem niet! Als je met pech komt te staan of je bent per ongeluk tegen een boom aan gegleden dan moeten andere weggebruikers tijdig op de hoogte zijn. Zeker in de sneeuw kunnen plotse uitwijkmanoeuvres ervoor zorgen dat een andere auto ook uitglipt maar dan tegen je auto aan, of erger. In het donker reflecteert zo’n driehoek het licht van schijnende autolampen, dus als je hem 50 meter van je auto vandaan zet, dan hebben andere weggebruikers 50 meter de tijd om op jouw situatie te reageren!

Reflecterende hesjes

Natuurlijk denk je, waar zijn die nou weer goed voor? Nou, ze zijn in een aantal wintersport landen verplicht. Dus vergeet ze niet in de auto te leggen. Veel winkels verkopen overigens veel van deze items in één pakketje dus dan ben je in één keer klaar.

Reservelampjes

Niets is zo vervelend als dat je lichten het niet doen in een wintersportgebied. Waar je als bestuurder al enorm op je rijervaring wordt aangewezen, wil natuurlijk wel dat je auto daarin een handje helpt. Zorg er dus voor dat je reservelampjes mee neemt op wintersport met de auto. Misschien niet geheel onbelangrijk: leer jezelf hoe je ze bij jouw auto moet vervangen. Want zelfs bij je nieuwe, luxe bak kan het gebeuren hoor!

Warme dekens en dagelijkse behoeften

Last but not least drukken wij je op het hart dat je achterin altijd dekens en je dagelijkse behoeften mee moet nemen voor het geval je pech krijgt. Denk hier bijvoorbeeld aan een fles water (naar rato van hoeveel mensen in de auto meerijden), dekens en notenrepen. Je zou ook niet willen dat je iemand met het gipsvliegtuig naar moet laten gaan door een ongelukkige val met een snowboard. Zo zorg je er vanzelfsprekend ook voor dat iedereen er überhaupt veilig komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *