Kies ik het reservewiel of de reparatiekit?

occasion
Een occasion kopen, waar moet je op letten?
18 september 2017
Laat alles zien

Kies ik het reservewiel of de reparatiekit?

Auto banden reparatiekit

Kies ik het reservewiel of de reparatiekit?

Auto banden reparatiekitHet was een mooie maandagochtend en ik was klaar om met vakantie te gaan! Samen met mijn partner had ik een paar maanden geleden een vakantie uitgezocht. Zuid-Frankrijk was de bestemming. Ik keek uit naar de warme zomerbries, de prachtige natuur en het relaxen in onze nieuwe campingstoelen. Onze kinderen waren erg enthousiast over het grote zwembad met de reuze glijbaan en herinnerden mij elke dag aan de fantastische vakantie die op de planning stond. Met het hele gezin hadden we uitgekeken naar de oase van rust, plezier en onbezorgd samenzijn met het gezin. We kregen echter de schrik van ons leven!

Goed op weg!

De meeste ouders weten dat een vakantie veel voorbereiding nodig heeft: het aanschaffen van reisspelletjes, de caravan voorzien met alle wensen en gemakken, reisverzekeringen afsluiten, een oppas regelen voor de huisdieren en de auto vakantieproof maken. De voorbereiding voor de vakantie naar Zuid-Frankrijk ging dit jaar vlekkeloos! Ik en mijn partner hadden ons goed voorbereid op de drukke periode en hadden de meeste dingen klaar en ingepakt. Voordat wij op weg gingen, hadden we de auto nogmaals na laten kijken, want als er iets vervelend is, is het wel dat de auto het begeeft op reis! Ik zag mezelf al in mijn gebrekkige Frans aan de automonteur uitleggen wat er precies was. Deze ongemakkelijke situatie wilde ik kosten wat kost voorkomen!

Reservewiel of reparatiekit?

Onze Ford Focus was al een paar jaar oud, maar was volgens de automonteur nog piekfijn in orde! Gelukkig maar! Niemand zit immers te wachten op reparaties voordat je op vakantie gaat. De vakantie was al prijzig genoeg! Ondanks dat de auto nog in goede staat verkeerde, zit een ongeluk nog altijd in een klein hoekje en daarom besloten we om overal op voorbereid te zijn door een reparatiekit aan te schaffen. Een reparatiekit is een toolkit die zorgt dat je lekke band binnen no-time gerepareerd is, zonder met zware banden in de weer te gaan. Aangezien ik niet zo heel sportief ben, en dus niet echt beschik over spierballen, vond ik het een goed alternatief voor een reservewiel. Maar of dit daadwerkelijk zo was?

Het noodlot slaat toe!

De kinderen op de achterbank, voorzien van spelletjes, boekjes en een lolly. De caravan op het juiste gewicht en gemonteerd aan de trekhaak van de auto. De navigatie ingesteld op de prachtige omgeving van Zuid-Frankrijk. Wij waren er klaar voor! De reis zou ongeveer 16 uur duren, maar zou het waard zijn! Mijn partner startte de auto en we waren op weg. Echter, na 8 uur rijden, sloeg het noodlot toe: een lekke band! Mijn vriend liep naar de achterbak om het reservewiel te pakken, terwijl ik de kinderen in bedwang hield om niet uit te stappen langs de snelweg. ‘Waar is het reservewiel!?’ riep mijn partner. Ik liep naar hem toe en schrok mij wezenloos. We hadden geen reservewiel meegenomen! Wat stom! Nadat we twee uur langs de weg stonden en honderden auto’s vrolijk toeterend voorbij reden, op weg naar hun vakantiebestemming, drong het tot ons door.. We hadden helemaal geen reservewiel, maar een reparatiekit! Gelukkig was de reparatie binnen 5 minuten gepiept en konden we weer op weg. Wat het einde van onze vakantie leek te worden, bleek toch erg mee te vallen. Gelukkig, we konden weer op weg naar Zuid-Frankrijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *