Tijd voor een ritje? Neem deze items in de auto mee!

Auto leasen of kopen
Auto leasen of kopen? Dit is het verschil!
16 april 2020
auto naar de garage
Hoe vaak per jaar moet je auto naar de garage?
16 mei 2020
Laat alles zien

Tijd voor een ritje? Neem deze items in de auto mee!

items in de auto

Handig om mee te nemen

De lente is weer volop in het land. Zeker als je een auto hebt die je meer dan alleen van A naar B gebruikt zoals een cabriolet, dan is het heerlijk ‘gewoon’ ergens een ritje naartoe te maken. Lekker de wind door je haren, en de vogels horen fluiten terwijl je langs de weiden scheurt. Maar wat is nou eigenlijk belangrijk om te nemen als je een ritje maakt? Neem deze items in de auto altijd mee!

Een zonnebril

Het maakt niet uit wat voor auto je rijdt, een zonnebril is altijd belangrijk om mee te nemen. Ben je brildragend? Vergeet dan niet dat het een bril op sterkte moet zijn. Je hebt verschillende soorten zonnebrillen maar het is aan te raden één te kiezen die gepolariseerd is zodat het wegdek beter zichtbaar is. Dat komt omdat een gepolariseerde zonnebril het zonlicht dat op het asfalt weerkaatst wordt afgeketst.

Glashamer

Een van de items in de auto die je echt niet moet vergeten is een glashamer. Zeker als je van die heerlijke ritjes langs het kanaal of een meer maakt, is het belangrijk dit item in je auto te hebben liggen. Bij een noodlottig ongeval waarbij je te water raakt, kun je de ruit kapot slaan en jezelf bevrijden. Natuurlijk verwacht je dat niet op zo’n mooie lentedag, maar je weet maar nooit!

Dekens en water

Het kan gebeuren dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan, of net in die enorme file waar je niet omheen kan. Dan is het fijn in ieder geval wat water bij je te hebben om te drinken. De kachel doet het niet als je motor niet draait, dus een deken tegen de toch wel frisse lente temperaturen houdt je warm.

Een krik en reserveband

Leer jezelf al voordat je vertrekt aan hoe je een eventuele lekke band verwisselt en neem een reserveband mee. Vergeet vooral dan ook niet andere onderdelen zoals een krik en een kruissleutel om de moeren los te krijgen.

Draagbare airco

Veel auto’s hebben tegenwoordig de airconditioning gelukkig ingebouwd. Maar zeker als je een wat oudere auto hebt kan het handig zijn eentje mee te nemen die je aan kunt sluiten op de sigarettenaansteker. Ja, echt dat bestaat! Al werkt het natuurlijk wel het beste om er één in te laten bouwen omdat de koele lucht dan veel beter verdeeld wordt. Dat is misschien een investering, maar wel één waar je jarenlang plezier van hebt.

Zoek je een betrouwbare garage die je met die airco en het onderhoud kan helpen? Maak met ons een afspraak en wij bekijken de mogelijkheden! Hopelijk tot gauw en veel veilige kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *