Verschillende soorten banden

juiste reserveband
Zorg voor de juiste reserveband
19 oktober 2017
bandenspanning
De juiste bandenspanning
18 december 2017
Laat alles zien

Verschillende soorten banden

soorten banden

Verschillende soorten banden

Soorten banden zijn van essentieel belang als onderdeel van voertuigen, dat is natuurlijk logisch. Maar het is ook een kwestie op zoek te gaan naar de juiste banden voor een bepaalde situatie, teneinde duurzamer te zijn op de baan én te kunnen genieten van een beter rijcomfort.

Garage Waldorp biedt een breed gamma aan banden aan, en juist daarom is een duidelijk overzicht van enkele vaak voorkomende soorten erg belangrijk om meer uit uw voertuig te halen, zowel qua veiligheid als comfort.

Verschillende soorten banden

Banden zijn er in verschillende formaten, soorten en types. Vaak denkt men dat er enkel een onderscheid gemaakt kan worden tussen winterbanden en zomerbanden, maar niets is minder waar. Het volgende overzicht bewijst dat er nog heel wat meer soorten banden zijn.

1. Breedbanden

Hoewel men bij breedbanden vaak denkt aan sportieve wagens die gewoon snel en stabiel moeten kunnen rijden, zijn deze types ook erg interessant voor gewone wagens. Hoe breder een band immers is, hoe groter het contactveld met de ondergrond – en dat zorgt op zijn beurt voor een betere grip en transfer van energie, wat vooral zijn effect heeft op droge wegen.

2. XL-banden

Hoewel het misschien klinkt alsof deze banden erg groot zijn, heeft de XL eigenlijk eerder betrekking op het feit dat ze versterkt zijn. Met andere woorden, de draagcapaciteit is groter, waardoor het laadvermogen ook hoger ligt. Dit wordt uitgedrukt door de laadindex. Bij een laadindex van 90 kan de band tot wel 900 kilo dragen, en bij XL-banden ligt deze index tussen de 93 en 95. Een andere naam voor een dergelijk type band is ook wel gewoon XL, of Reinf (van reinforced), benamingen die altijd op de bandenmarkering staan.

3. Remould banden

Tenslotte zijn er ook Remould banden, een handig alternatief voor oudere banden. Het gaat om reeds gebruikte banden die een nieuw profiel hebben. Hoewel het opnieuw insnijden van een profiel niet aangeraden is, kan de kwaliteit van de band toch goed zijn als dit door een specialist wordt gedaan. Daarbij is de prijs veel lager en zijn deze coverbanden veel beter voor het milieu!
Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *