Wanneer wisselen naar winterbanden?

Welk merk banden is nou het beste?
Welk merk banden is nou het beste?
16 november 2018
Banden uitlijnen
Binnen de lijntjes blijven met uitlijnen
19 januari 2019
Laat alles zien

Wanneer wisselen naar winterbanden?

Wanneer wisselen naar winterbanden?

Wanneer wisselen naar winterbanden?

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

Voor winterbanden is het als eerste belangrijk dat je hier niet mee uitglijdt op de weg. Ze moeten dus een grote profieldiepte hebben om een goede grip op de weg te hebben. Er is zelfs een wettelijke eis voor de profieldiepte van deze banden. Daarnaast moet er wel voldoende lucht in zitten, anders wordt autorijden erg moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je voor de winterperiode alle vier jouw zomerbanden vervangt door deze banden. Zo heb je de kleinste kans op ongelukken Ook voor zomerbanden is er een wettelijk minimum voor profieldiepte. Een band mag hier maar één millimeter van afwijken. Daarnaast moet de speling van het wiel goed zijn. Bovendien stelt de overheid eisen aan de maat van autobanden. Dit is niet alleen een eis voor zomerbanden. Ook andere banden mogen niet te groot of te klein zijn. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn en heeft geen enkele functie.

Hoe lang duurt het voor banden slijten?

Meestal duurt het zo ongeveer zes maanden voordat een band zo dusdanig versleten is dat je deze moet vervangen. Dit maakt het begin van de winter en de lente dus perfecte tijdstippen voor het verwisselen van autobanden. Een alternatief voor zowel winter- als zomerbanden zijn de vier-seizoensbanden. Dit is een combinatie van beide soorten banden en kunnen koudere en warmere wegen doorstaan. Deze gaan echter niet langer mee dan winter- of zomerbanden. Wel kun je het zelfde merk blijven houden als degene die je hebt je bevalt. Het kan namelijk voorkomen dat je een ander merk winterbanden prefereert dan zomerbanden. En wat is eigenlijk de beste keuze wanneer het tijd is om de banden te verwisselen? Doe je dit zelf of laat je het doen? Hieronder staat waarom je dit het beste kunt laten doen.

Je autobanden laten verwisselen

Waarom zou je je autobanden zelf verwisselen als je dit ook kan laten doen bij de garage? Als eerste is dit veel gemakkelijker. En bovendien weet je dat de banden correct verwisseld worden, omdat het door professionals gedaan wordt. Het enige dat jij hoeft te doen is jouw voorkeur aangeven voor een bepaald type en merk autobanden.

Neem contact op!

Wil jij je zomerbanden laten verwisselen voor winterbanden? Neem dan contact op met Garage Waldorp. Dit kun je doen door op het kopje ‘maak een afspraak’ te klikken. Bovendien kun je het telefoonnummer rechts bovenaan de webpagina bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *