Welk merk banden is nou het beste?

banden slijtage
Hellup: Mijn banden slijten scheef af
16 november 2018
Wanneer wisselen naar winterbanden?
Wanneer wisselen naar winterbanden?
16 december 2018
Laat alles zien

Welk merk banden is nou het beste?

Welk merk banden is nou het beste?

Welk merk banden is nou het beste?

Welk soort banden kies je?

Iedere autoband raakt wel eens versleten. Het is dus logisch dat dit jou ook kan overkomen. Autobanden moeten zo ongeveer om de zes maanden worden vervangen. Maar er zijn ontelbaar veel merken waar je uit kunt kiezen. Bovendien zijn er dan ook nog de zomerbanden en winterbanden? Dus welke banden ga je dan uiteindelijk voor? En is het verschil tussen zomer- en winterbanden een belangrijke factor in het maken van deze keuze? Het antwoord op deze vragen zal hieronder verder worden beschreven, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Wat is belangrijk bij winterbanden?

Voor winterbanden is het als eerste belangrijk dat je hier niet mee uitglijdt op de weg. Ze moeten dus een grote profieldiepte hebben om een goede grip op de weg te hebben. Dus om ook daadwerkelijk antislip te zijn. Er is zelfs een wettelijke eis voor de profieldiepte van winterbanden. Daarnaast moeten ze stevig zijn. Er moet wel voldoende lucht in zitten, anders wordt autorijden erg moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je voor de winterperiode alle vier jouw zomerbanden vervangt door winterbanden. Zo heb je de kleinste kans op ongelukken. Vier winterbanden nemen is dus de veiligste optie.

Wat is belangrijk bij zomerbanden?

Ook voor zomerbanden is er een wettelijk minimum voor profieldiepte. Een band mag hier maar één millimeter van afwijken. Daarnaast moet de speling van het wiel goed zijn. Geen enkele band kan hier namelijk iets aan veranderen. Bovendien stelt de overheid eisen aan de maat van autobanden. Dit is niet alleen een eis voor zomerbanden. Ook winterbanden mogen niet te groot of te klein zijn. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn en heeft geen enkele functie.

Wat is dan uiteindelijk het beste merk?

Samengevat; het beste merk voor winterbanden is het merk dat aan de wettelijke eis voor profieldiepte doet. Voor zowel winter- als zomerbanden is het belangrijk dat je gekozen merk een goede speling heeft. Ook moet er te allen tijde voldoende lucht in zitten. Bovendien is het verstandig dat je een merk kiest dat meteen vier banden kan aanleveren. De kans is anders groot dat je wordt opgelicht. Hier hoef jij je echter geen zorgen over te maken. Gelukkig kan de garage dit namelijk zo voor jou regelen. Weet je nou niet of je autobanden op hun einde lopen? Laat dan een APK keuring doen. In deze keuring worden ook de volledige wielen meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *