Welke auto-onderdelen zijn het belangrijkst?

Oude auto als nieuw
Je oude auto als nieuw laten uitzien? Zo doe je dat!
16 maart 2020
Auto leasen of kopen
Auto leasen of kopen? Dit is het verschil!
16 april 2020
Laat alles zien

Welke auto-onderdelen zijn het belangrijkst?

Welke auto-onderdelen

Houd je auto in topconditie!

Je auto is je heilig en elk wissewasje wil je natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Zo heb je immers een betrouwbaar vervoermiddel om je veilig van A naar B te brengen, maar ook kun je zo zorgeloos genieten van elke rit die je maakt. Maar welke auto-onderdelen zijn nou eigenlijk het belangrijkst om altijd onderhouden te hebben? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Verlichting

Laten we meteen even een flinke deur intrappen: de verlichting is vanzelfsprekend erg belangrijk. Maar helaas vergeten veel mensen regelmatig even te controleren of de verlichting het allemaal nog goed doet. Doen de reflectorlampen het allemaal? Heb je het grootlicht en dimlicht nog even getest? Neem altijd een setje lampen mee in je dashboardkastje. Vergeet niet een aantal steeksleutels bij te voegen want dan kun je onderweg een lampje verwisselen als dat moet.

Remmen

Een van de meest belangrijke auto-onderdelen om op orde te houden, zijn de remmen. Vooral als je auto een lange tijd stilstaat, kunnen de remmen nog wel eens vast gaan zitten. Gaan ze piepen of remmen ze niet goed? Laat ze direct even bij een specialist nakijken!

Carterpan

Dit is de afsluiting van je motorblok aan de onderkant. De uit de motor afkomstige olie wordt hierin opgevangen. Als je je auto lief hebt, zorg je ervoor dat je dit onderdeel niet beschadigt, want dan heb je een probleem. Dan lekt namelijk alle olie uit je motor en binnen no-time sta je stil met een schade waar je portemonnee van gaat duizelen. Niet te hard over obstakels heen rijden dus!

Banden

Welke auto-onderdelen essentieel zijn om in goede staat te houden, zijn je banden. Door de juiste spanning en het goede profiel, kun je hoop narigheid voorkomen. Check elke twee maanden de bandenspanning. Ook als je niet regelmatig de weg op moet. Want er ontsnapt nou eenmaal heel zachtjes lucht uit de banden. Kijk goed of de profieldiepte van je banden nog in orde is. Is de profieldikte minder dan 1,6 millimeter? Dan heb je nieuwe banden nodig. Banden pas je ook aan op het seizoen waarin je rijdt. In de zomer rijd je op zomerbanden, omdat die minder weerstand hebben en dus zuiniger zijn. In de winter rijd je dus vanzelfsprekend op winterbanden want die hebben veel meer grip op een bevroren wegdek. Vergeet dus niet elk jaar je banden om te wisselen.

Als bandenspecialist kunnen wij je als geen ander adviseren over het juiste onderhoud van je autobanden. Maar ook voor andere auto-onderdelen kun je bij ons terecht. Maak je binnenkort even een afspraak? De koffie staat klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *