Zelf repareren? Ontwaak de automonteur in jou!

Aquaplaning
Aquaplaning, dit is het en dit kun je er tegen doen
10 september 2020
Je autoverzekering
Je autoverzekering, dit moet je weten!
8 oktober 2020
Laat alles zien

Zelf repareren? Ontwaak de automonteur in jou!

Zelf repareren

De handen uit mouwen

De wereld is al duur genoeg. Gaat iets kapot of moet het onderhouden worden, dan kost het je al vaak handenvol geld als je het door iemand laat doen. Als je zelf erg handig bent kan het dus aanzienlijk schelen. Of het nou je huis, een schuurtje, een brommer of je auto is, alles heeft onderhoud nodig. En zeker als je spullen veel gebruikt gaan ze op den duur kapot. Als het aankomt op het zelf repareren van autokwaaltjes en euveltjes is het essentieel in ieder geval deze reparaties te kunnen uitvoeren!

Een lichtje vervangen

Het is laat op de avond en na een lange dag rijd je over een landweg naar huis. Zoals je wel vaker doet. Niks aan de hand. Plots houdt het licht in de linker koplamp er mee op. Net in zo’n omgeving waar je geen hand voor ogen ziet zonder een beetje licht. Dan moet je de verlichting zelf repareren. Zorg er ten eerste voor dat je altijd een doosje met vervangende lichten bij je hebt die op jouw fittingen passen. En een zaklamp natuurlijk zodat je niet in het donker aan het werk hoeft. Open de motorkap, draai achter de lampenkap de stekkertjes los en draai de kapotte lamp eruit. Raak het nieuwe lampje niet met je vette vingers aan, anders krijg je nooit een mooie geconcentreerde lichtbundel omdat er allemaal vlekken op het glas zitten. Draai het lampje erin, even testen, motorkap dicht en rijden maar. Simpel als dat!

Een flinke deuk? Heet water en uitdouwen

Zeker als je in de drukke stad woont, kun je te maken krijgen met beschadigingen aan je auto. Sommige schades kun je zelf repareren. Andere moet je wel professioneel laten oplossen. Maar een deuk krijg je er soms vrij simpel uit door flink wat heet water over de deuk heen te gieten en aan de binnenkant even goed aan te duwen. De deuk schiet dan vanzelf weer terug in vorm. Let wel, hoe moderner je auto hoe lastiger dit wordt omdat materialen steeds kwalitatiever en stugger worden.

Banden verwisselen

Stel dat je een lekke band krijgt, dan zal je toch ter plekke zelf je band moeten kunnen verwisselen. Zorg er dus voor dat je een krik en een passende kruissleutel in de auto hebt liggen om de wielbouten los te draaien. Zet de krik onder het daarvoor bedoelde, verstevigde deel aan de onderkant van de auto en pomp de auto omhoog. Pas dan kun je de wielbouten loskrijgen, omdat het gewicht van de auto ze niet meer vasthoudt. Haal alle bouten los en verwissel de band. Let op! Draai de bouten van de nieuwe band pas goed vast zodra de auto op de grond staat, want anders kan de auto door de kracht die je inzet op de kruissleutel loskomen van de krik en dan mag je nieuwe remschijven gaan bestellen.

Is de reparatie of storing aan je auto toch te complex of zoek je een betrouwbare garage voor het onderhoud aan jouw auto? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maak met ons een afspraak en jouw bolide rijdt weer als een trein.

Comments are closed.