Zomeronderhoud voor de auto, zo pak je dat goed aan!

auto onderhouden
Een auto onderhouden, 10 feiten en fabels!
15 juni 2020
auto goed verzorgen
Je auto goed verzorgen, zo doe je dat
13 juli 2020
Laat alles zien

Zomeronderhoud voor de auto, zo pak je dat goed aan!

Zomeronderhoud voor de auto

Ook jouw auto zomerklaar

Nu we de warmste en zonnigste lente sinds tijdens achter de rug hebben en de zomer net zijn intrede heeft gedaan, is het tijd om je auto klaar te maken voor de echte hitte. Want vergeet niet dat elk seizoen weer ander onderhoud vraagt. Met goede zomeronderhoud voor de auto mag de zon volop schijnen!

Airco

Dat is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen die we niet moeten vergeten. De airconditioning houdt de cockpit lekker koel als het buiten erg warm is. De airco levert geen koude lucht, maar onttrekt warmte uit de lucht. Zo voorkom je dat je door de hitte onwel wordt. Zorg er dus voor dat je airco het altijd doet. Zelfs in de winter.

Radiateur

Zeker met de flinke warmte in de maanden juli en augustus kan de motor bij flinke prestaties oververhit raken. De radiateur zorgt ervoor dat de koelvloeistof die je altijd zo netjes op peil houdt de motor koelt. Het is handig ook dit onderdeel even te laten nakijken alvorens de zomer begint.

Je bandenspanning en profiel

Controleer altijd de bandenspanning voordat je met de auto op een lange reis gaat. Waar je ook heen gaat, het asfalt is bloedheet en het zorgt ervoor dat een warme band als het ware plakt aan de weg. De lucht in de band dijt uit en dus is het verstandig ongeveer 0,3 bar toe te voegen als je je bandenspanning checkt tijdens zomerse temperaturen. Zit er nog genoeg profiel op de band? Zorg ervoor dat het profiel van een zomerband op niet minder dan 1,6 millimeter zit. Anders is de band versleten en doe je er goed aan het te vervangen.

Van winter naar zomerband

Blijf niet te lang rijden met winterbanden. Soms vergeten mensen ze te verwisselen als het weer uiteindelijk beter wordt en dat kan aardig in de papieren lopen. Maar het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor je remweg om de juiste banden in het juiste seizoen te rijden. Waar je in de winter juist meer grip hebt tijdens winterse temperaturen, zo heb je met een winterband in de zomer juist minder grip. En vice versa. Dus laat maar komen die bandenwissel!

Remmen

Bij een grote servicebeurt horen ook de remmen gecontroleerd te worden. Grijpen de klauwen nog goed aan en blijven ze niet hangen? Piepen de remmen niet? De monteur zorgt ervoor dat jouw auto op het warme asfalt goed remt.

Op zoek naar een betrouwbare garage bij wie je terecht kan voor het zomeronderhoud voor de auto? Kom bij ons langs of maak een afspraak online en we zien je graag in onze garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *